Simona Halep vs. Ekaterina Makarova, în sferturi la Dubai. Românca acuză probleme medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep vs. Ekaterina Makarova FOTO Mediafax
Simona Halep vs. Ekaterina Makarova FOTO Mediafax

Simona Halep şi Ekaterina Makarova se vor duela pentru un loc în semifinalele din Dubai, joi, nu mai devreme de ora 17.00.

Românca şi-a asigurat prezenţa în sferturile de finală de la Dubai, după victoria în faţa jucătoarei bulgare Ţvetana Pironkova (57 WTA), scor 6-4, 6-3. Anterior, a învins-o pe slovaca Daniela Hantuchová (47 WTA), scor 6-2, 6-0. De cealaltă parte, rusoaica a trecut de sportiva din Ucraina Kateryna Kozlova (132 WTA), scor 6-3, 6-3 şi de kazaha Zarina Diyas (33 WTA ), cu 6-3, 6-4. 

Simona Halep vs. Ekaterina Makarova: 1-1

Cele două jucătoare s-au întâlnit de două ori, bilanţul fiind 1-1, după o victorie a Simonei Halep la New Haven (2013) şi o eliminare dureroasă de la Australian Open (2015), astfel încât e de aşteptat ca a patra cea mai bună jucătoare de tenis din lume să „răzbune“ înfrângerea de la primul turneu de Mare Şlem al anului.

După victoria din optimile de finală de la Dubai, românca a prefaţat următorul meci: „Mă simt foarte bine, sunt prima oară în sferturi aici. Makarova joacă foarte bine, la Australian Open m-a învins, însă atunci nu am jucat cel mai bun tenis al meu. Dar am şansa mea mâine, voi lupta să câştig. Mă aştept la un meci greu“. Aşa cum se zvonea înaintea celui dintâi meci al său la Dubai, Simona Halep se confruntă cu probleme medicale, pe care încearcă să le rezolve, potrivit declaraţiei sale de la o conferinţă de presă: „Am făcut un tratament special cu fizioterapeutul meu“.

Simona Halep şi colaborarea cu antrenorul ei, Victor Ioniţă

Într-o pauză din meciul pe care românca l-a câştigat în optimile de finală de la Dubai, s-au putut auzi indicaţiile date de antrenorul său. Ulterior, Simona a vorbit despre colaborarea pe care o are cu Victor Ioniţă: „Îmi spune tactica, ce trebuie să joc. De asemenea, îmi spune care sunt loviturile ei cele mai periculoase, dar şi dacă să fiu agresivă sau să joc de pe fundul terenului. Nu îmi place să urmăresc secvenţe video cu jocul adversarelor, aşa ca vorbesc cu antrenorul meu despre aceste lucruri. Îi spun ce cred eu, iar el îmi spune ce crede el“.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite