Simona Halep la Roland Garros: Ce spune Ilie Năstase, românul care a triumfat la Paris în 1973, despre ultimele prestaţii ale jucătoarei de 24 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Năstase
Ilie Năstase

Fostul mare tenisman Ilie Năstase a vorbit din nou despre performanţele Simonei Halep, după ce românca s-a calificat în turul doi la Roland Garros.

"Simona a avut un sezon bun până acum. Ar trebui să aibă aceleaşi performanţe şi la un turneu de Grand Slam, pentru că ea a cam câştigat totul până acum. Sigur, e diferit turneul, e altă presiune, e publicul. Toată lumea îşi doreşte să câştige un turneu de Grand Slam şi atunci e foarte greu", a spus fostul tenisman.

Întrebat dacă există vreo şansă ca toate cele cinci reprezentante ale României de pe tabloul principal să se califice în turul doi la Roland Garros, Năstase a răspuns: "M-am uitat aşa pe tablou, mi se pare că una dintre cele cinci o întâlneşte pe Navarro, ceea ce e destul de dificil (n.r. - ulterior Monica Niculescu a fost învinsă, cu scorul de 6-2, 6-2, de Carla Suarez Navarro). Dar restul cred că pot realiza performanţa asta (n.r. - să treacă de primul tur). Sunt în formă, au jucat bine la ultimele turnee la care au participat. Ar fi bine să poţi să îţi dozezi cea mai bună formă la un turneu de Grand Slam, dar asta e greu. Performanţele vin aşa, natural". România este reprezentată pe tabloul principal al turneului Roland Garros de cinci sportive, Simona Halep (locul 3 mondial), Irina Begu (locul 30 mondial), Monica Niculescu (69 WTA), Alexandra Dulgheru (50 WTA) şi Andreea Mitu (99 WTA). Ilie Năstase a participat, luni, la conferinţa de presă organizată la Centrul Naţional de Tenis, cu ocazia lansării celei de-a patra ediţii a Dr. Oetker Junior Trophy, turneu internaţional rezervat juniorilor sub 14 ani, la care s-au înscris 128 de jucători de tenis, din 20 de ţări din Europa.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite