Simona Halep la Roland Garros: Românca a pierdut ruşinos în faţa numărului 70 mondial, Lucici - Baroni, şi pleacă devreme acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA, finalista ultimei ediţii a French Open, a fost eliminată, miercuri, în turul al doilea al turneului de la Roland Garros, fiind învinsă, cu scorul de 7-5, 6-1, de croata Mirjana Lucici-Baroni, locul 70 WTA, după un meci de o oră şi 11 minute.

În urma acestui eşec, Halep poate coborî pe locul 5 WTA.

După modul în care a evoluat miercuri, Simona Halep nu a avut nicio şansă în meciul cu puternica sportivă croată. Nimic din jocul care a adus-o pe Halep în topul mondial nu a fost etalat pe arena Suzanne Lenglen. Românca a fost tot timpul cu un pas în urma adversarei ei, care a dominat, a jucat variat, a servit bine şi a lovit tare mingile. Meciul a fost câştigat de Lucici-Baroni, ţinând cont că a avut 29 de lovituri câtigătoare, iar Halep numai cinci. Este adevărat că jucătoarea care ia partida în mâinile ei mai greşeşte. Ea a comis 27 de erori neforţate, faţă de 15 românca.

Croata Lucici - Baroni a dezvăluit că a ştiu de la început cum o va bate pe Simona Halep

Lucici-Baroni a fost agresivă încă de la început, obligând-o pe Halep să se apere şi să lovească din poziţii incomode. Jucătoarea din Constanţa a părut obosită, ajungând mereu la minge cu întârziere. Ea a fost condusă cu 3-1 şi 5-3, reuşind cu efort să egaleze de fiecare dată. Însă de la scorul de 5-5, Simona Halep a mai gâştigat un ghem din nouă, pe cel de 5-1, din setul secund.

Astfel, după trei titluri pe hard în 2015, Simona Halep încheie sezonul pe zgură fără rezultate notabile: o semifinală la Stuttgart şi alta la Roma, eliminare în turul I la Madrid şi în al doilea la Roland Garros. Pentru ea urmează sezonul pe iarbă, pe care îl va începe probabil la Birmingham, un turneu de categorie Premier, programat între 15 şi 21 iunie.

Eliminarea în turul 2 la French Open este cel mai slab rezultat al Simonei Halep la un Grand Slam, de la ediţia 2013 a turneului de la Wimbledon.

Calificarea în manşa a doua la Roland Garros este recompensată cu 70 de puncte WTA şi cu un premiu de 50.000 de euro.

Anul trecut, ea a obţinut 1.300 de puncte şi 825.000 de euro.

Urmăriţi în format livetext desfăşurarea partidei

7-5 şi 6-1 pentru Baroni. Croata încheie meciul cu un as.

7-5 şi 5-1 pentru Baroni. Alexandra Dulgheru a pierdut în faţa franşuzoiecei Alize Cornet, scor 2-6, 5-7

7-5 şi 5-0 pentru Baroni. Simona Halep, tot mai aproape de un eşec umilitor. 

image

7-5 şi 4-0 pentru Baroni. 

7-5 şi 3-0 pentru Baroni

7-5 şi 2-0 pentru Baroni

7-5 şi 1-0 pentru Lucici - Baroni

7-5 pentru Baroni, care câştigă primul set

6-5 pentru Baroni

5-5, egalează Simona Halep 

5-4 pentru Lucici - Baroni

5-3 pentru Baroni

4-3 pentru Baroni

3-3, egalează Simona Halep

3-2 pentru Baroni

3-1 pentru Lucic - Baroni, Halep a pierdut pe propriul serviciu

2-1 pentru Baroni

1-1, Simona şi-a făcut serviciul

1-0 pentru Baroni, care şi-a fructificat serviciul

Halep şi Baroni s-au întâlnit şi anul trecut, la US Open, unde sportiva noastră a cedat în faţa adversarei cu 6-7, 2-6. Disputa a fost în turul al treilea, iar Baroni (33 de ani) venea direct din calificări. 

Lucic- Baroni, numărul 70 mondial, are în palmares o semifinală la Wimbledon, în 1999, şi trei turnee WTA câştigate.

Dacă trece de Lucic- Baroni, Simona Halep va juca în turul al treilea, în compania învingătoarei dintre Alize Cornet şi Alexandra Dulgheru.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite