Simona Halep, punct fix în echipa României. Cine se mai pune cu Germania, Irina sau Monica?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Niculescu şi Irina Begu
Monica Niculescu şi Irina Begu

Pentru meciul din weekend dintre România şi Germania, singura dilemă este cine va juca în partidele de simplu, pe lângă Simona Halep. Chiar dacă e în urma Monicăi Niculescu în clasamentul WTA, Irina Begu are şanse mai mari să fie aleasă.

România va întâlni Germania în Fed Cup, într-un meci de baraj pentru menţinerea în Grupa Mondială, adică elita tenisului feminin. Partida se joacă la Polivalenta din Cluj-Napoca în faţa a 7.200 de spectatori, stocul de bilete fiind “topit” în doar patru ore. Sâmbătă au loc primele două meciuri de simplu, iar duminică se vor derula ultimele jocuri de simplu şi o potenţială partidă decisivă de dublu.
Pentru acest meci, căpitanul Alina Tecşor a ales ce era mai bun, adică cele patru jucătoare din România clasate în Top 100: Simona Halep, Monica Niculescu, Irina Begu şi Alexandra Dulgheru. Germania are nouă jucătoare în prima sută mondială, deci o plajă mai mare de soluţii, iar căpitanul Barbara Ritner a optat pentru ce era mai bun pentru simplu, adică Angelique Kerber şi Andrea Petkovici, şi o pereche de dublă decentă, Julia Goerges şi Annika Beck.
Dacă Germania va merge cu certitudine la simplu pe variantele Kerber şi Petkovici, în tabăra României exitstă un semn de întrebare în privinţa rachetei a doua, Irina Begu şi Monica Niculescu fiind cele două candidate.

Irina Begu
+ E văzută drept a doua jucătoare a României, chiar dacă a căzut în clasamentul WTA sub Monica Niculescu.  Anul trecut, în partida contra Spaniei, când componenţa echipei noastre a fost fix aceeaşi, Irina Begu a fost preferată pentru partidele de simplu.
+ A demonstrat o formă bună la ultimele turnee la care a participat: optimi la Miami Open şi sferturi la Charlestone.
-a avut o perioadă de accidentare de aproape două luni, între Australian Open (ianuarie) ş iSan Antonio (martie).
- în urmă cu câteva zile a pierdut fără drept de apel în faţa lui Kerber la Charlestone, victorie de moral pentru jucătoarea din Germania.

Monica Niculescu
+ a jucat mai multe meciuri în 2016 ca şi Irina şi se poate lăuda şi ea cu o “optime” la Miami Open.
+ a fost mereu o jucătoare-surpriză în Fed Cup, dovadă fiind victoria cu Petra Kvitova din meciul contra Cehiei.
- stilul ei inconfundabil, cu mult slice pe lovitura de dreapta, nu e atât de eficient în faţa unor jucătoare puternice, precum Kerber şi Petkovici.
- e o jucătoare mai emotivă în comparaţie cu Irina Begu, se pierde mai uşor cu firea dacă jocul nu îi iese.
Indiferent pe cine va alege Alina Tecşor, ideal ar fi ca fie Irina, fie Monica să câştige cel puţin o partidă de simplu, iar Simona Halep să fructifice avantajul moral pe care îl are faţă de Petkovici şi faţă de Kerber, jucătoare pe care le-a bătut cam pe unde le-a prins.

Dulgheru, varianta de rezervă
Cum Simona Halep şi Angelique Kerber vor juca duminică în primul meci, conform regulamentului Fed Cup care prevede acest program pentru tenismenele cel mai bine clasate, există şi soluţia ca pentru partida a patra să se apeleze la Alexandra Dulgheru. Iar Monica Niculescu şi Irina Begu să formeze echipa de dublu pentru o potenţială partidă cinci decisivă în stabilirea câştigătoarei.
Zgura îi convine Simonei
Spre deosebire de partida cu Cehia din luna februarie, suprafaţa de joc din Polivalenta clujeană se schimbă din hard în zgură, iar aceste meciuri vor da practic startul sezonului de zgură. O modificare care îi prieşte Simonei Halep: “Mie îmi place zgura, joc destul de bine pe zgură, vom vedea. Şi ele joacă bine, suntem cu toate la un nivel foarte ridicat şi suprafaţa nu e chiar atât d eimprotantă. Eu sper ca plusul nostru să fie suporterii şi să câştigăm, e tot ce ne dorim”. Niculescu merge tot pe aportul publicului: „Ne dorim să facem o treabă bună, să sperăm că vom fi apte şi sănătoase. Data trecută publicul a fost senzaţional, ne-a ajutat foarte mult, m-am simţit incredibil şi de accea ne bucurăm că suntem la Cluj”. 

România
Simona Halep 6 WTA
Monica Niculescu 31 WTA
Irina Begu 35 WTA
Alexandra Dulgheru 97 WTA

Germania
Angelique Kerber 3 WTA
Andrea Petkovici 30 WTA
Annika Beck 42 WTA
Julia Goerges 59 WTA

Meciuri directe
Simona Halep – Angelique Kerber 3-0
Ultima întâlnire, victorie Halep (Toronto 2015): 6-3, 5-7, 6-4
Simona Halep – Andrea Petkovici 5-1
Ultima întâlnire, victorie Halep (Cincinnati 2015): 4-6, 6-4, 6-2

Irina Begu - Angelique Kerber 2-3
Ultima întâlnire, victorie Kerber (Charleston 2016): 6-3, 6-2
Irina Begu - Andrea Petkovic 0-1
Singura întâlnire: victorie Petkovici (Wimbledon 2014): 6-4, 3-6, 6-1

Monica Niculescu - Angelique Kerber 1-3
Ultima întâlnire, victorie Kerber (Linz 2013): 0-6, 6-1, 6-2
Monica Niculescu - Andrea Petkovic 2-2
Ultima întâlnire, victorie Petkovici (Beijing 2014): 2-6, 7-6, 6-4

FOTO Imagini de la antrenamentul Simonei Halep la Cluj-Napoca

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite