Simona Halep, lăudată de presa franceză: este „copleşitoare” şi „stăpâneşte geometria terenului ca nimeni altcineva”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep s-a calificat în finala de la Roland Garros FOTO Reuters
Simona Halep s-a calificat în finala de la Roland Garros FOTO Reuters

Jucătoarea româncă de tenis Simona Halep, recent calificată în finala de la Roland Garros, este lăudată de Agenţia France Presse pentru ascensiunea ei din ultima perioadă, menţionând că tenismena din România este „copleşitoare”.

„Simona Halep, numărul 4 mondial, a dominat-o pe germanca Andrea Petkovic în două seturi şi s-a calificat în finală la Roland Garros, prima sa finală de Grand Slam. Copleşitoare până acum, Halep, 22 de ani, nu a pierdut niciun set în şase meciuri. Nu a fost nicio clipă îngrijorată cu adevărat, poate doar în al doilea set al meciului cu Petkovici”, a scris, joi, agenţia de presă franceză.

Totodată, sursa citată mai notează că până acum niciun meci al tenismenei românce, la această ediţie a turneului parizian, nu a avut o durată mai mare de o oră şi jumătate.

Nici ascensiunea remarcabilă a Simonei Halep nu a fost uitată de Agenţia France Presse, aceasta precizând că noua victorie a tenismenei demonstrează şi confirma titlurile câştigate în ultimul an.

„Creşterea sa exponenţială este însoţită de şapte titluri în 13 luni. Doar numărul unu mondial, Serena Williams, a reuşit mai mult”, mai scrie Agenţia France Presse.

De asemenea, şi site-ul oficial Roland Garros a notat despre Simona Halep că aceasta „stăpâneşte geometria terenului ca nimeni altcineva”.

„Simona Halep, numărul 4 mondial, se simte bine pe orice suprafaţă, ceea ce se vede şi din faptul că a câştigat şase titluri pe trei suprafeţe diferite anul trecut, iar zgura nu are niciun secret pentru ea. Simona Halep, care s-a impus aici la junioare în 2008, stăpâneşte geometria terenului ca nimeni altcineva. Ea stăpâneşte şi arta deplasării şi are o lovitură excelentă. Rezultatul: 4-1 în 15 minute”, a scris joi seara site-ul rolandgarros.com.

Simona Halep a reuşit performanţa de a urca în ultimele 12 luni de pe locul 57 WTA pe locul 3 (începând de luni).

Jucătoarea româncă de tenis Simona Halep a reuşit joi să o învingă pe germanca Andrea Petkovici, cu scorul 6-2, 7-6 (4), victorie care a calificat-o în finala turneului de la Roland Garros. În ultimul meci, Simona Halep o va întâlni pe rusoiaca Maria Şarapova.

Astfel, pentru prima dată în ultimii 34 de ani o româncă reuşeşte să ajungă în finala celebrului turneu.


Citeşte şi:

FOTO Simona Halep, în finala de la Roland Garros. Românca e noul număr 3 mondial, după ce-a învins-o în semifinale pe Andrea Petkovici

Simona Halep s-a calificat joi, în premieră, în finala unui turneu de Mare Şlem. Românca a învins-o în două seturi, scor 6-2, 7-6, pe Andrea Petkovici (Germania, locul 27 WTA). Halep o va întâlni sâmbătă în finală pe Maria Şarapova, cea care a învins-o în urmă cu mai puţin de o lună în finala de la Madrid. Indiferent de rezultat, Simona Halep va fi de luni noul număr 3 mondial.

Prima declaraţie a Simonei Halep, după calificarea, în premieră, în finala de la Roland Garros

Simona Halep a atins joi seara, la Paris, cea mai mare performanţă din cariera sa, calificarea în finala Openului Franţei. Imediat după succesul cu Andrea Petkovic, din semifinale, care i-a asigurat prezenţa în ultimul act, Simona a precizat că i s-a împlinit un mare vis.

Simona Halep e în finală la Roland Garros! Ce performanţă incredibilă a egalat românca după 34 de ani

Simona Halep a reuşit să se califice în finala French Open, după victoria în două seturi cu Andrea Petkovic din Germania.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite