Simona Halep e în declin, vine salvarea de la Darren Cahill? A câştigat de opt ori mai puţini bani ca în 2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eliminată şi de la Doha de la primul meci, Simona aşteaptă reunirea cu antrenorul ei pentru a-şi regăsi forma care a dus-o pe locul doi în lume.

Simona Halep va ajunge pe locul 5 WTA, iar căderea ar putea fi şi mai dureroasă după turneele americane.

Simona a pierdut la Doha partida cu rusoaica Elena Vesnina, jucătoare clasată pe locul 118 în lume! Halep a condus cu 7-6 şi 4-1, moment în care i s-a rupt din nou filmul, după un scenariu pe care l-am tot văzut anul acesta. Românca a pierdut 11 din ultimele 12 jocuri şi s-a declarat învinsă, scor 7-6, 4-6, 1-6, fiind eliminată din turul al doilea, întocmai ca la Dubai. 
Pe lângă problemele de încredere, pe lângă jocul modest pe care l-au citit cam toate adversarele ei, o posibilă explicaţie pentru eşec ar fi că Simona nu l-a avut alături pe australianul Darren Cahill. În acest moment, pare singurul care ar putea să o scoată din criză, iar reunirea se va produce săptămâna viitoare, când Simona merge în SUA pentru a pregăti turneele de la Indian Wells şi Miami. ."Voi face pregătire în America înainte, voi pleca mai repede. Nu îmi e teamă şi abia aştept să merg să mai joc meciuri, pentru că meciurile te ţin acolo sus cu încrederea. Şi pentru asta muncesc. Vreau să merg la cât mai multe turnee, să joc şi să ma simt bine, medical vorbind. Şi fizic trebuie să mă pregătesc foarte mult", a spus Halep ieri, la revenirea în ţară.


Spunând că nu se teme de nimic şi că totul merge bine, Simona refuză să accepte criza de formă, însă aceasta e evidentă din joc, dar şi din cifrele următoare: 

1.Cade pe locul cinci în clasamentul WTA, acolo unde n-a mai fost din mai 2014. Asta înseamnă că la următoarele turnee importante,, ea se poate întâlni cu Serena Williams, de exemplu, încă din faza sferturilor de finală. Victoria de anul trecut de la Indian Wells şi semifinala de la Miami i-au adus 1.350 de puncte pe care Simona trebuie să le apere. Altfel, căderea va fi şi mai pronunţată. Simona a declarat ieri, la revenirea în ţară, că nu e interesată de clasamentul WTA: „Este mai greu să te menţii în top decât să ajungi, dar amândouă sunt grele. Trebuie să fii sănătos şi să ai puterea să joci la fiecare turneu foarte bine. Nu mă interesează prea mult clasamentul. Înseamnă mult când eşti numărul 2, numărul 3, numărul 1, dacă reuşeşti să obţiii locul respectiv, dar pentru mine e mai important să fiu sănătoasă, să mă pot antrena, să pot face faţă la turnee".

2. A câştigat doar trei meciuri în 2016 (două la Sydney şi unul în Fed Cup), a pierdut cinci dispute şi a fost eliminată de la primele partide la Australian Open, Dubai şi Doha. Nu i s-a mai întâmplat din 2012 să aibă o serie atât de îndelungată de eliminări premature.

3. Financiar, stă de opt ori mai prost ca anul trecut. Rezultatele proaste ale Simonei din primele două luni ale anului se simt şi în conturile sportivei noastre. Astfel, pentru sfertul de finală de la Sydney şi pentru eliminările ruşinoase de la Australian Open, Dubai şi Doha, Simona Halep a încasat doar 100.511 euro. O mare parte dn aceşti bani au venit însă din faptul că românca a fost calificată direct în turul doi, aşa cum s-a întâmplat la ultimele două turnee. Comparativ, în aceeaşi perioadă a anului trecut (ianuarie – februarie 2015), Halep a adunat 854.471 de euro, adică de 8 ori mai mult decât acum.


 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite