Simona Halep dezamăgeşte la Turneul Campioanelor: românca a cedat în faţa Karolinei Pliskova şi ratează semifinalele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep, numărul patru în ierarha mondială a tenisului feminin
Simona Halep, numărul patru în ierarha mondială a tenisului feminin

Simona Halep a jucat, vineri, ultimul său meci din Grupa Violet, la Turneul Campioanelor. În cadrul acestei partide, românca a întâlnit-o pe Karolina Pliskova.

Conaţionala noastră nu a reuşit victoria în faţa Karolinei Pliskova. Mai întâi, a pornit cu stângul şi a „cedat” primul set la zero. Apoi, treptat, Simona Halep a dat speranţe de revenire şi a recuperat în setul secund, însă n-a mai avut forţă pentru decisiv. Astfel, la finalul a o oră şi 45 de minute, a ratat prezenţa în semifinalele Turneului Campioanelor. După această partidă, a patra cea mai bună jucătoare din lume conduce bilanţul întâlnirilor directe cu 7 la 4.

Una „rece”, una „caldă”, decisivă „rece”

Dacă primul set l-a cedat fără zvâcniri, Karolina Pliskova câştigând la zero, în cel de-al doilea, Simona Halep a încercat să pună probleme. Şi a reuşit, însă doar temporar. A patra cea mai bună jucătoare de tenis din lume a recuperat şi s-a impus cu 6-2, revenind pe picior de egalitate cu jucătoarea cehă. Apoi, românca a a încercat să facă diferenţa în decisiv, însă s-a predat pe la jumătatea setului şi sportiva cehă a parafat victoria cu 6-4.

Urmăreşte aici LIVETEXT-ul partidei, cu desfăşurarea fiecărei faze de joc

Darren Cahill, imboldul de care avea nevoie, dar nu suficient

În pauză după cel dintâi set, antrenorul româncei, Darren Cahill, a fost auzit spunându-i: „Hai să ne resetăm, să o luăm de la capăt. Trebuie să schimbi primul serviciu! Hai să ridicam procentajul. Trimite mingea mai înalt. Concentrează-te bine pe primul punct, ia-ţi timpul după fiecare punct. Dă-ţi mai mult timp. Totul decurge prea rapid. Bagă mai mult spin în loviturile pe forehand. Totul este prea plat. Oferă-ţi mai mult timp, înainte de serviciu, caută loviturile de backhand, dar cel mai important, oferă-ţi timp!”.

După acest meci, Simona Halep are un bilanţ de o victorie şi două înfrângeri în Grupa Violet. În continuare, Karolina Pliskova se va duela în semifinalele Turneului Campioanelor cu liderul mondial Ashleigh Barty.

Presa internaţională, despre cum a „cedat” Simona Halep în faţa Karolinei Pliskova la Turneul Campioanelor

Reacţia Karolinei Pliskova, după calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor şi eliminarea lui Halep

Sfaturile lui Darren Cahill pentru Halep, adevărate lecţii de tenis şi de viaţă. Iată de ce este indispensabil australianul

CTP, după eliminarea Simonei de la Shenzhen: „Nu are ce să îşi reproşeze!” Ce previziuni face despre sezonul viitor

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite