Selecţionerul german al SUA, Jurgen Klinsmann, i-a enervat pe americani: „Să pleci imediat din ţara noastră!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un comentator de la ESPN i-a cerut lui Klinsmann să plece imediat din SUA, după ce germanul a afirmat că naţionala pe care o antrenează n-are cum să câştige Mondialul.

Dacă Barack Obama a câştigat alegerile în SUA cu sloganul „Yes we can” (Da, se poate!), selecţionerul americanilor, Jurgen Klinsmann, a stârnit reacţii dure după ce a afirmat: „No, we can’t” (Nu, nu putem). Se referea, bineînţeles, la posibilitatea ca naţionala Statelor Unite să câştige Cupa Mondială din Brazilia. Un comentator de la ESPN, Michael Wilbon pe numele său, i-a cerut lui Klinsmann, nici mai mult, nici mai puţin decât să plece imediat din SUA. Americanii s-au simţit ofensaţi şi pentru că germanul şi-a dat cu părerea despre prelungirea angajamentului baschetbalistului Kobe Bryan:  „De ce a primit o prelungire a contractului cu LA Lakers pe 50 de milioane de dolari? Pentru ce va face în următorii doi ani? Nu, pentru ce a făcut în trecut. Asta n-are sens. Numai în SUA se poate întâmpla aşa ceva”. 

SUA e în grupă cu Germania, Portugalia şi Ghana la Campionatul Mondial de Fotbal ce începe joi în Brazilia.
 

Ribery şi Reus s-au „rupt”
Pe lista vedetelor care vor absenta de la Cupa Mondială s-au adăugat încă două nume grele: francezul Franck Ribery şi germanul Marco Reus. Chinuit de dureri lombare, mijlocaşul lui Bayern Munchen a făcut tot posibilul să meargă în Brazilia, însă a declarat forfait în urma unor noi teste medicale. „Sunt devastat că trebuie să abandonez echipa chiar înaintea plecării spre Brazilia”, a afirmat Ribery. Nu doar el a părăsit lotul francez, dar şi mijlocaşul lui Lyon, Clement Garnier, cei doi fotbalişti fiind înlocuiţi de Deschamps cu Remy Cabella (Montpellier) şi Morgan Schneiderlin (Souhtampton).
Germania a rămas fără vedeta Borussiei Dortmund, Marco Reus, accidentat în timpul amicalului de vineri cu Armenia. Jucătorul de profil ofensiv a fost diagnostigat cu ruptură de ligamente şi are nevoie de două luni de recuperare. Alegerea selecţionerului Joachim Low pentru a-l înlocui pe Reus a surprins pe toată lumea, în lotul de 23 al Germaniei fiind cooptat fundaşul cu origini albaneze Shkodran Mustafi (Sampdoria).
Ce vedete mai lipsesc
În afara lui Ribery şi Reus, şi alţi jucători de calibru vor privi Cupa Mondială la televizor, din cauza accidentărilor. E vorba de Victor Valdes (Spania), Radamel Falcao (Columbia), Ricardo Montolivo (Italia), Theo Walcott (Anglia), Kevin Strootman (Olanda), Rafael van der Vaart (Olanda) sau Chistian Benteke (Belgia).

GHIDUL COMPLET AL MONDIALULUI APARE MARŢI, CU ZIARUL "ADEVĂRUL"!


Ultimele amicale ale echipelor calificate la CM

Rusia - Maroc 2-0
Germania - Armenia 6-1
Brazilia - Serbia 1-0
Croaţia - Australia 1-0
Japonia - Zambia 4-3
Grecia - Bolivia 2-1
Mexic - Portugalia 0-1
Costa Rica - Irlanda 1-1
Columbia - Iordania 3-0
Camerun – Moldova 1-0
Argentina – Slovenia 2-0
Belgia – Tunisia 1-0
El Salvador – Spania 0-2
Anglia – Honduras 0-0
SUA – Nigeria 2-1
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite