Scandal în fotbalul românesc: ONJN a descoperit fotbalişti din campionatul intern care pariau sume de mii de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai mulţi fotbalişti din Liga I au pariat sume ce depăşesc 5000 de euro FOTO Razvan Pasarica
Mai mulţi fotbalişti din Liga I au pariat sume ce depăşesc 5000 de euro FOTO Razvan Pasarica

Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc a stabilit că peste 70.000 de români au pariat pe site-uri ilegale, printre aceştia numărându-se şi fotbalişti din Liga I, care au mizat sume de peste cinci mii de euro fiecare, deşi regulamentul le interzice acest lucru, informează digi24.ro, citat de Mediafax.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a afirmat că jucătorii care au pariat vor compărea în faţa Comisiei de Disciplină a FRF: "În momentul de faţă, a început deja o comunicare între Departamentul de Integritate al Federaţiei Române de Fotbal şi reprezentanţii autorităţilor, astfel încât să putem să intrăm în mod oficial în posesia acestor informaţii şi bineînţeles să demarăm anchetele corespunzătoare la nivelul Comisiei de Disciplină a FRF", a spus Burleanu.

Preşedintele ONJN, Cristinela Odeta Nestor, a declarat că FRF a solicitat o întâlnire cu reprezentanţi ai instituţiei sale pe această temă, care va avea loc săptămâna viitoare. "Noi nu identificăm în aceste liste jucători, nejucători, angajaţi ai unei instituţii. Nu avem de unde să ştim acest lucru. Şi nici nu ţine de competenţele noastre. Noi, mai departe, listele respective şi toate informaţiile de care dispunem le-am trimis mai departe instituţiilor competente. (...) Noi am făcut plângere penală. FRF ne-a solicitat o întâlnire, pe care am programat-o săptămâna viitoare", a declarat preşedintele ONJN.

Potrivit articolului 60 bis din Regulamentul Disciplinar al FRF, jucătorilor, antrenorilor şi oficialilor le este interzisă "participarea directă sau indirectă la pariuri sau la activităţi similare în legătură cu meciurile de fotbal organizate de FRF /LPF/AJF, respectiv deţinerea de interese financiare directe sau indirecte în cadrul activităţilor menţionate". Aceste abateri se sancţionează cumulativ cu interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal pentru 2 ani şi cu o penalitate sportivă de 300.000 de lei.

Conform Gazetei Sporturilor, pe lista Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc apar şi numele antrenorilor Flavius Stoican şi Nicolo Napoli.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite