S-au terminat Jocurile Paralimpice de la Rio. România a obţinut doar o medalie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alex Bologa
Alex Bologa

După 11 zile de competiţii, dominat de China, flacăra Jocurilor Paralimpice (ediţia a 15-a) s-a stins duminică seara pe legendarul stadion Maracana, în acelaşi timp fiind pasată oraşului Tokyo, care va găzdui ediţia din 2020.

Sub focuri de artificii, spectacolul a debutat cu un solo incredibil de chitară, performat cu picioarele de Johnatha Bastos, un muzician născut fără braţe. Recreând ''sărbătoarea de la Rio'', trupe şi solişti la modă în Brazilia, printre care cântăreţii Céu, Gaby Amarantos sau Ivete Sangalo, chitaristul celebrului grup de rock metal Sepultura, Andreas Kisser, sau trupa Dream team do Passinho s-au succedat pe scenă.

Într-o perioadă politică tulbure în Brazilia, muzicianul Lucio Maia, din trupa Nacao Zumbi, a arătat de mai multe ori spatele chitarei sale pe care scria mesajul ''Fora Temer'' (Afară Temer), adresat noului preşedinte brazilian, care a lipsit de la ceremonie.

Nu mai puţin de 4.350 de sportivi din 159 de ţări, aşezaţi în centrul stadionului, au participat la ceremonia de închidere, dansând şi îmbrăţişându-se. Ambianţa festivă a fost marcată şi de omagiul adus ciclistului paralimpic iranian Bahman Golbarnezhad, decedat sâmbătă în timp ce participa la cursa de fond.

Ca şi la Londra, China a dominat întrecerile, cu 238 de medalii, dintre care 106 de aur (11 mai mult decât la Londra, în 2012), 81 de argint şi 51 de bronz, urmată de Marea Britanie, 64-39-44, şi Ucraina, 41-37-39, etc. România a participat cu 12 sportivi, la 6 sporturi, cucerind o singură medalie, bronz prin judoka Alex Bologa (60 kg), încheind clasamentul pe medalii pe locul 76. Brazilia, ţara organizatoare, a ocupat locul 8 (14-29-29).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite