S-a născut la Baia Mare, îşi câştigă banii în România, dar ţine cu maghiarii. Miriuţă: „Visez să antrenez Ungaria“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Miriuţă
Vasile Miriuţă

România şi Ungaria se vor înfrunta, sâmbătă (ora 19.00, TVR 1), într-o partidă din preliminariile Euro 2016. Cu o săptămână înainte de meci, antrenorul celor de la CFR Cluj şi-a manifestat susţinerea pentru Szalai şi compania.

Vasile Miriuţă a ales să joace pentru Ungaria, cât timp a fost fotbalist, iar acum a rămas un susţinător convins al naţionalei maghiare, deşi antrenează în Liga I. 

Într-un interviu acordat în presa din Ungaria şi preluat de stiridesport.ro, tehnicianul CFR-ului a admis că i-a ajutat pe selecţionerul Pal Dardai cu informaţii în ceea ce priveşte trupa pregătită de Victor Piţurcă. Mai mult, Miriuţă a vorbit despre marea sa dorinţă de a ajunge, cândva, pe banca Ungariei.

Ce a spus?

„Sunt sincer! Am trăit 24 de ani în România, iar ultimii 22 am trăit în Ungaria. Am fost dispus să-l ajut şi pe fostul selecţioner Pinter Atilla. Îl cunosc şi pe cel care i-a luat locul, Pal Dardai. Am jucat împotriva lui în Bundesliga. Familia mea trăieşte în Ungaria, băiatul meu s-a născut acolo. Eu îi susţin pe maghiari, nu mă interesează criticile venite din România din cauza asta. În viitor, poate va veni momentul când voi fi pe banca favoritelor mele Gyor şi Ferencvaros. Desigur, marele meu vis e să antrenez selecţionata Ungariei“, a spus Miriuţă.

„Ungaria ar trebui să atace la Bucureşti“

Acesta le-a spus jurnaliştilor maghiari ce ar trebui să facă Szalai şi colegii săi în partida de pe „Arena Naţională“.

„Ungaria va trebui să atace. Dacă va veni la Bucureşti să se apere, mai devreme sau mai târziu echipa va primi gol. Va fi un meci tare, într-o atmosferă fantastică creată de suporteri fanatici. Curajul e foarte important, ungurii pot specula faptul că fundaşii centrali ai României sunt lenţi, iar Chiricheş nu e într-o formă prea bună“, a completat Miriuţă.

9 selecţii a bifat Vasile Miriuţă în naţionala Ungariei, între 2000 şi 2003.   5 e numărul cluburilor din Ungaria la care Miriuţă a fost legitimat ca jucător: Győr, Videoton, Ferencvaros, Újpest, Honvéd.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite