Ruşinea Europei: echipele româneşti au luat zece goluri şi au dat doar trei în partidele UEFA. Trupa lui Hagi, penibilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
hagi

Când a spus că „avem un campionat de rahat în România“, fostul selecţioner, Ladislau Boloni, n-a exagerat cu nimic. Rezultatele înregistrate marţi, miercuri şi joi vorbesc de la sine despre nivelul competiţiei.

Marţi

Sparta Praga - Steaua 1-1
Sural 35 / Stanciu 75

Miercuri

Astra - FC Copenhaga 1-1
Teixeira 7 / Delaney 64

Joi

Pandurii - Maccabi Tel Aviv 1-3
Herea 30 / Ben Chaim 7, Igiebor 49, Micha 77

Gent - Viitorul 5-0
Mitrovici 17, Coulibaly 37, 50, Depoitre 56, Neto 67

Iar scorurile de mai sus vin după ce, CSMS Iaşi, prima formaţie românească intrată în focurile cupelor europene, în turul II preliminar al Ligii Europa, a părăsit competiţia chiar după primele două jocuri disputate în faţa celor de la Hajduk Split (Croaţia).

Sunt şanse mari ca, la fel ca ieşenii, Viitorul şi Pandurii să iasă şi ele după primele „duble“ şi să încheie socotelile cu Europa, încă din luna august, după turul III preliminar al Ligii Europa.

Astra, chiar dacă va fi eliminată de campioana Danemarcei, va merge în play-off-ul Ligii Europa şi va avea şansa de a intra în grupele acestei competiţii. Doar vicecampioana Steaua e favorită la calificare, după prima partidă europeană din această stagiune. Elevii lui Reghecampf pot ajunge fie în play-off-ul Ligii Campionilor, dacă trec de Sparta Praga, fie în play-off-ul Ligii Europa, dacă vor pierde calificarea cu gruparea din Cehia. Dacă va elimina Sparta Praga, Steaua va avea asigurată prezenţa în grupele Ligii Europa.

Cam acesta e nivelul Ligii I, un campionat în care se face trafic de puncte între naş şi fin, meci de meci, o competiţie în care patronii sunt fie la puşcărie, fie preocupaţi de insolvenţe şi faliment, o întrecere în care sunt aduşi fotbalişti din ce în ce mai slabi, singurul criteriu fiind ca cei legitimaţi să fie liberi de contract şi să semneze pe salarii minuscule.

Săptămâna viitoare vine ora „decontului“, după următorul program:

Miercuri, 3 august

Steaua - Sparta Praga 20.45

FC Copenhaga - Astra 20.45

Joi, 4 august

Maccabi Tel Aviv - Pandurii 20.30

Viitorul - Gent 21.15

CITEŞTE ŞI:

*Ciuca bătăilor în Europa: toate reacţiile şi scuzele celor care au făcut fotbalul românesc de râs într-o seară de coşmar


 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite