S-a pronunţat „moartea“ Rapidului. Încă o dată. Ce riscă acum Liga Profesionistă şi ce meci vom avea în weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul Rapidului a arătat cât de aiurea sunt făcute regulamentele în fotbalul românesc. Atât de aiurea încât Federaţia Română de Fotbal (FRF) şi Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) au „tremurat“ în faţa unui club aflat în faliment.

După mai multe amânări, Comisia de Disciplină FRF a constatat, joi, că giuleştenii îndeplinesc condiţiile sportive de a evolua în primul eşalon: 

*Au promovat pe linie sportivă, pe teren.

*Deţin licenţa de Liga I

Doar că LPF a anunţat, săptămâna trecută, că Rapid nu îndeplineşte condiţiile necesare înscrierii în competiţie. Adică, fiind în faliment, nu mai poate legitima jucători, urmând să-i piardă şi pe cei trei pe care îi are sub contract. Totuşi, pentru că regulamentele FRF şi LPF se bat cap în cap cu legea insolvenţei a fost nevoie ca partida Rapid – FC Botoşani din prima etapă să fie amânată până la lămurirea situaţiei. 

Într-un final, joi, Liga a decis: Rapid întruneşte condiţiile sportive de a activa în Liga I, însă e o societate în faliment şi în curs de dizolvare. Ea nu mai poate forma un lot de jucători, drept pentru care va fi înlocuită în primul eşalon de ACS Poli Timişoara. Aproape sigur, Rapid va da LPF în judecată, motivând că, din punct de vedere strict sportiv, avea dreptul de a evolua în Liga I.

De partea cealaltă, ACS Poli Timişoara va porni în noul sezon cu -14 puncte, penalizare provenită din motive sportive şi financiare. 

„Am fost anunţaţi verbal că suntem în Liga I şi că vom juca, sâmbătă, de la ora 21.00, cu Dinamo. Nu intenţionăm să cerem amânarea partidei, deşi n-am putut, din cauza incertitudinii, să completăm lotul cu fotbalişti de nivelul Ligii I“, a declarat preşedintele celor de la ACS Poli, Ioan Miculaş, pentru prosport.ro.

CITEŞTE ŞI:

*Dovadă clară că Rapid a fost exclusă din prima ligă: ce anunţ a fost făcut de o rivală a giuleştenilor pe facebook

*A apărut „certificatul de deces“ al Rapidului: cum a explicat LPF excluderea echipei din primul eşalon

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite