VIDEO Ruşii ne-au furat şi remiza. România a pierdut amicalul de la Groznîi după un gol încasat dintr-un ofsaid clar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La câteva zile după ce Polonia ne-a tăiat mare parte din speranţele de calificare la Mondialul din Rusia, echipa naţională a ajuns totuşi în Rusia.

Doar pentru un meci amical însă, desfăşurat în Cecenia, la Grozny, pe un stadion plin. Fără meciuri de calificare, fiind gazda Mondialului,  Rusia se pregăteşte în amicale şi înaintea partidei cu România, le pierduse pe ultimele două, 3-4 cu Costa Rica, şi 1-2 cu Qatar.
La Grozny, tricolorii au ajuns fără zece jucători din lotul cu Polonia, din diferite motive Maxim, Ivan, Benzar, Hoban, Stanciu, Chipciu, Moţi, Keşeru, Tătăruşanu şi Chiricheş fiind lăsaţi să plece la cluburi. În aceste condiţii, Christoph Daum a mizat pe o formulă inedită de echipă în care şi-a făcut loc şi Gicu Grozav, fotbalist care evoluează chiar la Terek. Surpriză a fost introducerea ca titular a lui Dorin Rotariu, care nu mai e titular la Dinamo, el fiind folosit pe un post inedit, acela de mijlocaş dreapta. Roti putea să dea lovitura în minutul 28, când a ratat o ocazie uriaşă. A şutat peste poartă de la opt metri singur cu portarul, după o pasă perfectă a lui Florin Andone. A fost singura zvâcnire a României în prima repriză, pe fondul unui joc dominat teritorial de ruşi. Pantilimon a avut o intervenţie salutară la şutul lui Kokorin, în rest partida a fost lipsită de faze clare de poartă.


Andone, singurul câştig
În repriza secundă, România a jucat mai bine, dar nu suficient cât să convingă, şi a scos în evidenţă nişte lucruri de care Daum trebuia să ţină cont la meciurile oficiale. Primul dintre ele este acela că singurul vârf autentic pe care îl avem este Florin Andone. E bătăios şi are forţă de pătrundere. Şi-a pus aceste calităţi în valoare şi a creat panică în careul ruşilor, însă arbitrul i-a refuzat un faul clar la marginea suprafeţei de pedeapsă care putea genera o fază foarte periculosă pentru tricolori. Pantilimon a fost în continuare sigur pe el şi ne-a mai salvat o dată şi de remarcat ar mai fi că singurul român care a încercat poarta de la distanţă a fost puştiul Răzvan Marin.
Totul s-a năruit însă în minutele de prelungire, când ruşii au dat lovitura după o fază în care mingea s-a plimbat ca la billiard, iar Ozdoev a punctat dintr-o poziţie de ofsaid, trecută cu vederea de bielorusul Kulbakov, care probabil nu putea strica sărbătoarea cecenilor.

image

 "A fost ofsaid din avion. E incredibil cum a putut să fie validat acest gol"

Dan Lăzărescu, fost arbitru internaţional


3 victorii a obţinut România în 2016, 5 meciuri le-a terminat la egalitate şi 5 au fost înfrângeri
 

image

RUSIA – ROMÂNIA 1-0
A marcat: Ozdoev (90 + 3)
RUSIA Akinfeev - Semenov, Kutepov,  Kudryashov - Samedov,  Mogilevets (61 Poloz),  Zobnin, Glushakov,  Zhirkov(46 Ozdoev) -  Miranchuk (68 Erokhin),  Kokorin
Antrenor: Stanislav Cherchesov
ROMÂNIA Pantilimon - G. Enache,  Săpunaru,  D. Grigore (90 Ţîru),  Latovlevici (66 Filip) -  Prepeliţă, R. Marin -  Rotariu, B. Stancu (90 +2 Nedelcu), Grozav (82 Ad. Popa) - Fl. Andone
Antrenor: Christoph Daum
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite