Rugby: sprint spre Mondiale pentru echipa naţională! Astăzi e meciul cu Rusia ce ne poate duce la World Cup 2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Naţionala României de rugby, după antrenamentul de astăzi de la Nebug FOTO www.FRR.ro
Naţionala României de rugby, după antrenamentul de astăzi de la Nebug FOTO www.FRR.ro

Cu o victorie în partida de sîmbătă cu Rusia, România şi-ar asigura în proporţie de 95 la sută calificarea la Cupa Mondială de rugby din 2015. „Stejarii” n-au lipsit de la niciun turneu final.

Naţionala de rugby a României a ajuns joi la Nebug, oraşul de la Marea Neagră care va găzdui meciul de sâmbătă dintre Rusia şi echipa „stejarilor”. Localitatea amintită e la 150 de kilometri de Soci, „casa” Jocurilor Olimpice, şi a fost aleasă în ultimul moment pentru jucarea meciului de calificare la Mondiale dintre Rusia şi România. 

Stadionul desemnat iniţial era cel din Krasnodar, însă ruşii au cerut modificarea întrucât arena respectivă e acoperită de gheaţă şi de zăpadă. Pentru „tricolori”, schimbarea locaţiei a însemnat un drum de încă 200 de kilometri cu autocarul, care s-a adăugat celor 6 ore petrecute în avion. În plus, meciul nu va putea fi transmis de TVR, partenerul Federaţiei Române de Rugby, întrucât sunt dificultăţi în preluarea semnalului de la Nebug.

Calcule pentru Mondial
O victorie a României în faţa „urşilor” ne-ar apropia la o jumătate de pas de calificarea la Cupa Mondială din Anglia 2015, în condiţiile în care „stejarii” ar mai avea de bifat două succese normale, cu Spania şi Belgia pe teren propriu. Prezenţa la turneul final e o tradiţie şi un titlu de onoare pentru echipa naţională, care n-a ratat niciun Mondial de la înfiinţarea acestei competiţii, 1987. Doar echipa feminină de handbal se mai poate lăuda cu un astfel de succes.


Neînvinşi în faţa „urşilor” de patru ani
Naţionalele României şi Rusiei sunt antrenate de tehnicieni galezi, însă Lynn Howells, antrenorul nostru, are un ascendent moral în faţa lui Kinglsey Jones, pe care l-a învins de două ori anul trecut. Meciurile din Cupa Europeană a Naţionilor şi IRB Nations Cup, au avut acelaşi tipic, cu „urşii” începând tare jocul, dar cedând teren în faţa României în partea secundă.  În cele 16 meciuri dintre România şi Rusia, „tricolorii” au câştigat de 10 ori şi au remizat o dată. Ultimul succes al ruşilor datează de acum patru ani.


Primul „15” al României la Nebug: 15. Fercu (Timşoara), 14. Lemnaru (Timişoara),  13. Csaba Gal (Baia Mare), 12. Vlaicu (Farul), 11. I. Dumitru  (Steaua), 10. Calafeteanu (Timişoara), 9. Surugiu (CSM Bucuresti), 1. M.  Lazăr (Castres), 2. Rădoi (Ealing Trailfinders), 3. Ion Paulică (Perpignan), 4. Sirbe (Tarbes), 5. V. Popirlan (Timişoara), 6. Lucaci (Steaua), 7. Macovei (St. Nazaire), 8. Burcea (Timişoara).

www.adevarul.ro: desfăşurarea partidei cu Rusia, începând cu ora 12.00

Clasament CEN 2012-2014
1. Georgia 6 5 1 0 24 puncte
2. România  6 5 1 0 23
3. Rusia  6 4 0 2 18
4. Portugalia  6 1 1 4 7
5. Spania  6 0 2 4 6
6. Belgia  6 0 1 5 5
Meciurile pe care le mai are de jucat România în CEN:
sâmbătă, Rusia – România, Nebug, ora 12 (ora României), netelevizat
22 februarie, România – Spania, “Cluj Arena”, 14.30, TVR 1
8 martie, România - Belgia, Constanţa, 14.30, TVR 1
15 martie, Georgia – România, Tbilisi
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite