Românul Florin Mergea, în finala turneului la Madrid! "Am câştigat la mustaţă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Mergea şi indianul Rohan Bopanna s-au calificat în finala turneului de 1000 de puncte la Madrid, după o victorie dramatică în faţa favoriţilor locali.

Floirn Mergea şi Rohan Bopanna i-au învins în semifinalele turneului de la Madrid pe spaniolii Marcel Granollers şi Marc Lopez, scor 6-7, 6-1, 11-9 (super tiebreak).

În finala Madrid Open, Mergea şi Bopanna vor întâlni perechea Marcin Matowski - Nenad Zimonjic (Polonia - Serbia).

Premiul pentru participarea în finală este de 121.200 de euro şi 500 de puncte în clasamentul de dublu ATP.

Mergea şi Bopanna au început să joace împreună la începutul lunii aprilie, după ce au renunţat la parteneriatele cu britanicul Dominic Inglot, respectiv canadianul Daniel Nestor, ambele durând mai puţin de un an. Mergea (30 de ani) este pe locul 19 în clasamentul ATP la dublu, iar Bopanna (35 de ani) pe 24. 

Florin Mergea a declarat după victoria din semifinale: "E foarte greu să joci cu ei (n.r. - Granollers şi Lopez) pentru că dau tot timpul mignea înapoi, mă bucur că la final am avut şi noi puţin noroc şi am reuşit să câştigăm la mustaţă. Nu prea îmi dau acum seama ce înseamnă finala, dar mă bucur că împreună cu Rohan am reuşit să ne arătăm valoarea şi să bătem cele mai bune echipe": 

Florin Merga a mai jucat trei finale anul acesta, la Auckland, Montpellier şi Casablanca, le-a pierdut pe toate, dar finala la Madrid este cea mai importantă a carierei. 

Petra Kvitova, campioană la Madrid! Cât de mult se apropie sportiva din Cehia de Simona Halep

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite