Ţiriac îşi elogiază turneul de la Madrid: insistă că a adus un serviciu important Spaniei şi vorbeşte despre fanii români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Competiţia organizată de omul de afaceri e de ATP Masters Series şi WTA Premier Mandatory, adică cele mai importante categorii după Grand Slam. Acum când ediţia din 2015 se apropie de final, ea a fost analizată de deţinătorul licenţei.

Ion Ţiriac a creat un turneu spectaculos şi controversat la Madrid, care, de-a lungul anilor, i-a adus bani, aplauze, dar şi critici, după cum „Adevărul“ a explicat aici. La ediţia din acest an, şase români au fost implicaţi în cele două competiţii de masculin şi feminin, însă acum doar Florin Mergea şi partenerul său, indianul Rohan Bopanna au rămas în cursă pentru trofeul de la dublu. Cei doi vor întâlni perechea formată din spaniolii Marcel Granollers şi Marc Lopez în semifinale.

Chiar dacă Simona Halep, vedeta grupului de români, a suferit cea mai rapidă eliminare din 2015 la Madrid, Ion Ţiriac e foarte mulţumit de statutul turneului pe care îl patronează, dar şi de prezenţa românilor în număr mare în tribune.

Ce a spus?

„Madridul, în afară de Real Madrid, Real Madrid şi Real Madrid, n-avea nimic altceva. Acest turneu, pe care eu îl numesc eveniment, în primii 10 ani a câştigat un statut de un eveniment sportiv enorm, iar acum, după 14 ani, este atât de bine înfipt în Madrid şi în Spania încât toată lumea ştie despre ce e vorba“, a spus omul de afaceri la Digi 24.

„În tribune, sunt cel puţin 300 de români care vin de la Bucureşti în fiecare an la turneul de tenis din Madrid. Vin inclusiv din Paris şi toate celelalte ţări limitrofe. Ne lipseşte oarecum America Latină şi America de Nord“, a adăugat Ţiriac.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite