Românii, priviţi ca nişte hoţi în Italia. Un fost jucător de naţională şochează: „Credeau că o să le iau portofelele“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anual, mii de români pleacă din ţară şi muncesc cu onestitate în străinătate. Din păcate, imaginea lor e „pătată“ de o minoritate formată din cerşetori şi de hoţi de buzunare.

Iar din această cauză au de suferit nu doar românii de rând, ci şi cei care au reprezentat ţara la cel mai înalt nivel în domeniul lor de activitate.

Printre ei se află şi Mirel Rădoi, fost fotbalist care a adunat 67 de selecţii şi 2 goluri la prima reprezentativă. Iar cât timp a jucat în Orientul Mijlociu, în Arabia Saudită, Emirate şi Qatar, fostul mijlocaş a fost un veritabil idol, arabii publicând inclusiv cărţi despre viaţa sa.

Acum, Rădoi vrea să devină antrenor cu acte în regulă, aşa că s-a înscris la cursurile şcolii de la Coverciano. Într-o intervenţie la Telekom Sport, fostul jucător a povestit un episod trist, dar adevărat.

Ce a spus?

*Noi n-ave cea mai bună imagine în Italia şi în Spania. Şi eu am păţit-o în prima săptămână când am fost la cursuri. 

*Mă priveau altfel pe mine în Italia fiind român. Vă daţi seama, se gândeau «acum ăsta o să umble în gecile noastre, o să ne ia portofele». Probabil că la asta se gândeau. Dar apoi n-a mai contat.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite