Reacţiile după un meci istoric câştigat de România în faţa Ungariei: „Mai bine nu se prezentau maghiarii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
România a învins Ungaria cu scorul de 3-0 FOTO Răzvan Păsărică
România a învins Ungaria cu scorul de 3-0 FOTO Răzvan Păsărică

România s-a impus vineri fără probleme împotriva reprezentativei Ungariei, la finalul unui meci disputat pe Arena Naţională şi încheiat cu 3-0 în favoarea echipei lui Victor Piţurcă.

FOTO România - Ungaria: 3-0. Să vină Turcia! Naţionala lui Victor Piţurcă ocupă acum locul doi în Grupa D

Victor Piţurcă: „E o seară frumoasă, fericită pentru noi. La fel de bucuroşi am fost când am câştigat în Estonia sau Turcia. A fost un meci special, a fost o victorie mare, de care aveam mare nevoie. Putem să spunem că am obţinut patru puncte, pentru că am câştigat la trei goluri diferenţă şi contează golaverajul. Jucătorii au avut o evoluţie fantastică, ne-am surclasat adversarul, le-am dat o lecţie şi suporterilor unguri, care trebuie să meargă acum la casele lor. Turcia este un adversar poate puternic, acum are şi un antrenor extrem de valoros. Am avut şansă să marcăm rapid, Ciprian a făcut o cursă fantastică. Golul lui şi-a pus amprenta pe întregul joc“.

Ciprian Marica: "O victorie care ne face pe toţi fericiţi, e o seară minunată. Sunt sigur că vom avea un meci mai greu pentru că Turcia e mai bună, dar acum ne bucurăm de această victorie. De mâine, analizăm Turcia. Şansele noastre au crescut după acest meci. Sunt mândru că sunt român şi că avem un astfel de public. Eu ştiu doar că am câştigat cu 3-0, altceva nu mă interesează, dar spun că ne-am răzbunat noi pentru problemele pe care le-au făcut suporterii lor în Bucureşti". 

Alexandru Maxim: "Ne bucurăm că am câştigat aşa de clar. Dacă pierdeam azi era greu să mai avem şanse. Va trebui să câştigăm cu Turcia, dar, dacă ne vom dărui ca şi în această seară cred că nu vom avea probleme".

Alexandru Măţel: „O victorie pe care ne-am dorit-o foarte mult. Atmosfera a fost foarte frumoasă, nu am mai văzut aşa ceva. De la meciul cu Turcia aşteptăm victoria. Trebuie să ne demonstrăm valoarea“.

Anghel Iordănescu: „Mă bucur pentru România şi atmosfera creată din tribună a avut un rol esenţial în victoria tricolorilor. Îi felicit pe jucători, felicit suporterii, 41.000 de mii de spectatori, dar şi pe Victor Piţurcă. Este o victorie dorită şi aşteptată. Întotdeauna între România şi Ungaria a fost o competiţie şi ne-am dorit această victorie“.

Dumitru Dragomir: „Mai bine nu se prezentau ungurii la acest meci. Ce meci au făcut toţi, sunt mândru de ei. Piţurcă ştie să mobilizeze echipa pentru meciurile importante, este obişnuit cu calificările. Şi FRF a procedat bine că a promis bani mulţi pentru calificare, aşa trebuie. Îi batem şi pe turci de le sună apa în cap. Avem echipă de Mondiale, este păcat să nu ne calificăm. Dacă vom cădea cu Franţa la baraj, nu avem nicio şansă, dar cu oricine altcineva ne calificăm. Fotbalul nu mai e demult doar un joc, una e să meargă francezii în Brazilia, alta e să mergem noi. Dar eu sunt optimist“.

Ioan Becali: „Unde sunt acum toţi contestatarii? E o bucurie generală, o victorie mare pentru toată naţiunea. Aţi văzut ce probleme ne-au creat ungurii, nu numai pe stadion ci şi pe străzi. A fost o răzbunare într-un mod sportiv, fair-play, le-am arătat că suntem mai buni şi că puteam să câştigăm cu 5-0. Urmează un meci cu prietenul meu Fatih Terim, dar acolo cred într-o victorie mai puţin lejeră, m-aş mulţumi şi cu un 1-0. Suntem la baraj în proporţie de peste 90 la sută, dacă învingem şi Turcia suntem în proporţie de 96-97 la sută la baraj“.

Ioan Niculae: „Românii din întreaga lume ar trebui să înveţe din atitudinea jucătorilor noştri din această seară. Mă bucur şi mai mult că i-am învins atât de clar mai ales după felul în care s-au purtat azi cu noi. A fost un meci pe care l-am dominat de la un capăt la altul. Băieţii noştri au jucat foarte bine şi s-au impus fără probleme. Ne aşteptam la un meci greu, după ce s-a întâmplat la Istanbul, dar iată că n-a fost deloc aşa. Trebuie felicitat din plin Piţurcă pentru că a avut curajul să înceapă din primul minut cu Marica şi cu Torje. Este o mândrie pentru mine, pentru noi, că i-am învins pe unguri, mai ales după ce ne-au făcut înainte de meci. Trebuiau duşi direct la stadion, nu să ne strice nouă Bucureştiul. Cred că echipa Turciei poate fi bătută şi bătută bine“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite