România a ratat două super-amicale înainte de Euro. LPF nu şi-a asumat un calendar favorabil echipei naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala României nu şi-a definitivat prograul de meciuri amicale dinaintea începerii turneului final, dar a ratat şansa de a juca două super partide.

Prezent în studioul Dolcesport, Anghel Iordănescu a dezvăluit cu cine putea juca România. "Ultimul meci care s-a ratat este cel cu Anglia. Pe lângă faptul că preşedintele FRF (n.red. – Răzvan Burleanu) a avut o discuţie cu preşedintele Federaţiei din Anglia, am vorbit şi eu cu Roy Hodgson. M-a întrebat dacă dorim să jucăm pe 22 mai în Anglia", a spus Iordănescu, care a continuat: "Am avut o posibilitate să jucăm şi cu Olanda, dar nu s-a putut din cauza faptului că nu se ştia dacă vom putea aduce jucătorii din străinătate. Nefiind dată FIFA, ne-am temut şi de faptul că Steaua ne va face din nou figura, să nu ne dea jucătorii".

Iordănescu e nemulţumit şi de faptul că naţionala României nu are un program clar de meciuri amicale."Comitetul Executiv sustine total programul pe care l-am prezentat in octombrie. Aproape toata lumea si-a dat acordul, dar din pacate nu a fost votat, dintr-un motiv pe care nu l-am inteles. Am cerut ca finalul campionatului sa fie devansat cu o saptamana pentru a le putea da jucatorilor o vacanta de 6-7 zile inainte de Euro. Pentru ca jucatorii sa poata pleca in pregatiri cu un tonus bun.La ultima sedinta a CEx, presedintele Ligii nu a fost prezent si a trebuit sa amanam luarea unei decizii. Suntem singura echipa din grupa noastra care nu are adversari fixati. Franta va avea 4 meciuri amicale pana la Euro.

Concret, piedica vine de la Liga, desi domnul Iorgulescu a anuntat ca sustine echipa nationala neconditionat. Dar nici pana acum Liga nu a luat o decizie privind comprimarea calendarului intern", a mai declarat Iordănescu la Dolce Sport.

Ultima etapă din play-off este programată pe 7 mai, în timp ce play-out-ul se încheie pe 29 mai. Campionatul European debutează pe 10 iunie, cu meciul Franţa - România.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite