Parcurs ruşinos pentru România la Campionatul Mondial de polo: tricolorii încheie competiţia cu o nouă înfrângere şi se întorc acasă cu coada între picioare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Radu (foto) a lipsit foarte mult naţionalei României la CM de polo de la Barcelona
Cosmin Radu (foto) a lipsit foarte mult naţionalei României la CM de polo de la Barcelona

Naţionala de polo a României a fost ridiculizată de Serbia în ultimul meci de la Campionatul Mondial de la Barcelona. Tricolorii lui Vlad Hagiu au pierdut clar disputa cu vecinii de la sud-vest, scor 5-13, spunând adio turneului final.

Deşi înainte de startul Campionatului Mondial, România anunţa că are obiectiv calificarea în sferturile competiţiei, prestaţia tricolorilor la Barcelona a fost jalnică. Din patru partida disputate, dintre care trei în grupe şi încă una în optimi, România a bifat patru înfrângeri, având o evoluţie lamentabilă per ansamblu. A fost mai întâi eşecul cu Italia, au venit ulterior înfrângerile cu Kazahstan şi Germania, pentru ca, în optimi, elevii lui Vlad Hagiu să fie spulberaţi de campioana europeană en-titre, Serbia, cu scorul de 13-5 (2-1, 5-1, 3-1, 3-2).

De menţionat că cea mai bună performanţă a României la un Campionat Mondial a fost locul 5 ocupat în 1975. La Jocurile Olimpice de la Londra, poloiştii români s-au clasat pe locul 9. Prestaţia jalnică de la Mondialele din acest an poate fi pusă şi pe seama retragerilor a trei poloişti de valoare, căpitanul Cosmin Radu, Kadar şi Iosep, toţi trei luând decizia de a renunţa să mai joace sub tricolor după aducerea lui Vlad Hagiu la cârma primei reprezentative.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite