România - Germania 0-1: Nemţii s-au „distrat“ cu noi! Am căzut pe 4 în grupă după ultimele rezultate VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE / Bogdan Cristel
FOTO EPA-EFE / Bogdan Cristel

Die Mannschaft a jucat pe „Arena Naţională“ ca într-un amical: mai întâi, ne-a „ascuns“ mingea, iar apoi, fără pic de emoţii, şi-a văzut de joc, câştigând de o manieră mult mai clară decât o arată scorul.

În orice duel sportiv, există un favorit şi un outsider. Drama naţionalei României nu e că a pornit cu şansa a doua în meciul cu Germania, aşa cum a spus şi Mirel Rădoi, ci faptul că nimeni n-a crezut vreo secundă că putem încurca această formaţie. Ceea ce s-a văzut şi pe teren.

Iar asta pentru că România e la ani-lumină distanţă de fotbalul modern. Ceea ce se vede, de fiecare dată când prima reprezentativă, indiferent de numele selecţionerului aflat pe bancă, dă de o trupă de talia Germaniei.

Mirel Rădoi a abordat partida cu nemţii, făcând patru schimbări în formula de start. Au ieşit Florinel Coman (accidentat), Bancu, Burcă şi Man, au intrat Mihăilă, Camora, Toşca şi Ianis Hagi. Degeaba însă! Pe teren s-a întâmplat exact ceea ce se aştepta toată lumea să se întâmple: Germania a „confiscat“ mingea şi ai noştri au alergat după ea.

Dacă ne putem consola cu ceva, totuşi, e faptul că Germania a avut 2-0 după doar şapte minute, în meciul trecut, contra Islandei. Pe „Arena Naţională“, nemţilor le-a luat ceva mai mult până să marcheze. A fost, mai întâi, parada salvatoare a lui Niţă, în faţa lui Havertz (9). Imediat, Mihăilă, lansat excelent de Chiricheş, a tras peste poartă din interiorul careului, dintr-o poziţie excelentă (12). A fost prima şi ultima ocazie a României în această repriză.

Germania a deschis scorul, în minutul 16, profitând de apărarea vulnerabilă a României. O pasă în diagonală a destabilizat flancul stâng al României, Havertz a centrat de lângă Camora, iar Gnabry a punctat pentru 1-0. Două minute mai târziu, Kimmich a zguduit transversala (18).

De aici până la finalul reprizei, nemţii, pur şi simplu, s-au jucat cu noi. Cu tot felul de artificii tehnice, fără să forţeze şi fără să aibă pic de emoţii că i-am putea egala.

Camora, o naturalizare ratată

După pauză, Rădoi l-a scos pe gafeurul Mario Camora, un portughez pe care, practic, l-am naturalizat degeaba. Fundaşul CFR-ului a comis-o grav, la Reykjavik, în barajul pentru Euro 2020 cu Islanda, şi a stat prost şi la faza golului din care nemţii au făcut 1-0. În aceste condiţii, schimbarea sa cu Burcă, în debutul părţii secunde, a venit absolut firesc.

Goretzka a dat tonul ocaziilor nemţilor din partea secundă, cu un şut violent, parat de Niţă (50). Replica României? Şutul lui Tănase din interiorul careului a trecut peste poartă (55). Aproape imediat, Gnabry a înşirat echipa României, dar şutul său a fost parat, eroic, de acelaşi Niţă, cel mai bun om al României.
Rădoi a mai făcut două mutări, Mihăilă cu Man şi Keşeru cu Puşcaş, într-o încercare de a „resuscita“ echipa pe faza ofensivă.

Din păcate, până la final, au curs, mai degrabă, ocaziile nemţilor, în timp Puşcaş a avut o şansă de a marca, abia în minutul 88.

S-a terminat 1-0 pentru Germania, care, cu siguranţă, va defila în această grupă. Pentru România urmează o deplasare grea, în Armenia, echipă care, surprinzător, tocmai a învins Islanda!

VEZI GOLUL GERMANIEI DE 1-0


Preliminarii CM 2022, grupa J, duminică


România - Germania 0-1


Macedonia de Nord - Liechtenstein 5-0


Armenia - Islanda 2-0


Clasament

1. Germania    2    2    0    0    4-0    6

2. Armenia    2    2    0    0    3-0    6
3. Macedonia    2    1    0    1    7-3    3
4. România    2    1    0    1    3-3    3
5. Islanda    2    0    0    2    0-5    0
6. Liechtenstein    2        0    0    2    0-6    0

*Se califică direct la turneul final câştigătoarea din fiecare grupă. Ocupantele locurilor secunde, zece la număr, alături de două naţionale venite din Liga Naţiunilor, vor merge la baraj. Aceste 12 echipe se vor lupta pentru ultimele 3 locuri disponibile pentru Europa la CM 2022.


Următoarea etapă (miercuri):

Armenia - România (19.00, Pro TV)

Germania - Macedonia de Nord (21.45)
Liechtenstein - Islanda (21.45)

Programul complet al grupei J:

31 martie 2021

Armenia – ROMÂNIA
Germania – Macedonia de Nord
Liechtenstein – Islanda

2 septembrie 2021
Islanda – ROMÂNIA
Liechtenstein – Germania
Macedonia de Nord – Armenia

5 septembrie 2021
Islanda – Macedonia de Nord
ROMÂNIA – Liechtenstein
Germania – Armenia

8 septembrie 2021
Armenia – Liechtenstein
Macedonia de Nord – ROMÂNIA
Islanda – Germania

8 octombrie 2021
Germania – ROMÂNIA
Islanda – Armenia
Liechtenstein – Macedonia de Nord

11 octombrie 2021
ROMÂNIA – Armenia
Islanda – Liechtenstein
Macedonia de Nord – Germania

11 noiembrie 2021
Armenia – Macedonia de Nord
ROMÂNIA – Islanda
Germania – Liechtenstein

14 noiembrie 2021
Liechtenstein – ROMÂNIA
Armenia – Germania
Macedonia de Nord – Islanda

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite