România - Finlanda, joi, ora 21.45, TVR1: cum ne calificăm la EURO şi care e cel mai negru scenariu posibil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România va întâlni Finlanda în faţa unui stadion arhiplin. O victorie în faţa nordicilor ne poate asigura chiar de joi calificarea la EURO 2016, dacă ungurii se încurcă în meciul cu Feroe.

Cum ne calificăm la Euro?
Varianta ideală: România scoate un rezultat mai bun cu Finlanda decât obţine Ungaria pe teren propriu cu Feroe. În acest caz, tricolorii vor fi calificaţi încă din această seară.
Varianta optimistă: Dacă Ungaria ia 6 puncte în ultimele două meciuri, atunci România are nevoie de patru puncte în „dubla” cu Finlanda şi Feroe.
Varianta pesimistă: Dacă noi pierdem un meci, iar ungurii şi nord-irlandezii bat tot, atunci terminăm grupa pe 3. Chiar şi-aşa, datorită punctajului ridicat, ne putem clasa pe primul loc în clasamentul locurilor trei din cele nouă grupe, poziţie care duce direct la Euro. De asemenea, pentru România există şi “colacul de salvare” oferit de cele patru duble de baraj programate în luna noiembrie.
Cum putem pierde calificarea la Euro?
Există şi această posibilitate, nedorită de nimeni. În primul rând, putem pierde barajul în cazul în care nu ne calificăm direct. În plus, două rezultate dezastruoase cu Finlanda şi Feroe îi pot trimite pe tricolori chiar pe locul patru în grupă, adică în afara Europeanului.


 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite