Roger Federer, pus la zid de un fost coleg din circuit: „Nimeni nu suflă în faţa lui“. Ce favoruri i se fac elveţianului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Francezul Julien Benneteau, fost loc 25 ATP şi câştigător de Grand Slam la Paris, în proba de dublu, a declanşat un atac furibund la adresa lui Roger Federer.

Benneateau consideră că Federer este omul care face şi desface în circuitul ATP, fiind privilegiat în relaţia cu mai toţi organizatorii turenelor mari. 

Federer are multe avantaje şi prin faptul că este unul dintre organizatorii turneului demonstrativ Laver Cup, prin firma sa de managament. Eleveţianul l-a cooptat în stafful Laver Cup şi pe Craig Tailey, directorul Australian Open, şi este cel care le oferă participanţilor sume impresionante. . 

"Roger e o legendă a acestui sport. Totuşi, când organizează Laver Cup există un conflict de interese. Nu a zis nimic despre noul format al Cupei Davis până când nu a fost propusă mutarea ei din noiembrie în septembrie. În acel moment s-a trezit şi s-a opus. Are tot dreptul aibă un astfel de eveniment, dar să-l facă în mijlocul sezonului poate strica munca depusă de unele turnee. Nimeni nu suflă în faţa lui Federer!

Laver Cup nu oferă puncte, nu este un turneu ATP, e doar un demonstrativ. 

I-a dat lui Nick Kyrgios 750.000 de dolari pentru a participa şi nimeni nu se revoltă. Apoi Craig Tailey, director la Australian Open, se ocupă de marketing şi drepturile de televizare. Este plătit de agentul lui Roger şi, ca o coincidenţă, în Australia, Federer a jucat ultimele 12-13 meciuri în sesiunea de seară“, a spus BEnneteau.

Prin intermediul agentului său, Federer le-a cerut celor de la US Open să nu cumva să îl programeze pe noua arenă Louis Armostorng. „El habar n-are cât de greu e să treci de la o arenă la alta, condiţiile de joc fiind foarte diferite“, a mai spus Benneteau.

Federer a jucat de opt ori împotriva lui Benneteau, francezul câştigând două dintre partide. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite