Riga câştigă pentru a doua oară consecutiv Raiffeisen Bank Bucharest Challenger. Ştiinţa Bucureşti, depăşită în finală de Paris Squad în turneul feminin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După unul dintre cele mai spectaculoase meciuri din actualul sezon internaţional, Riga (Letonia) s-a impus pentru a doua oară consecutiv la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger, învingând în finală principala favorită, Novi Sad Al Wahda, scor final 21-20.

Evenimentul s-a încheiat duminică seara la ParkLake Shopping Center, după un week-end în care 96 de jucători profesionişti şi peste 150 de copii au jucat baschet 3x3, noua disciplină olimpică.

În competiţia feminină Ştiinţa Bucureşti, având în componenţă jucătoarele echipei naţionale de baschet 3x3 a României, a cedat în finală în faţa fostei vicecampioane olimpice Emilie Gomis şi a echipei sale, Paris Squad, 11-21.
Ştiinţa a trecut în semifinale de campioanele mondiale din echipa Rome (Italia), care cuceriseră titlul mondial în luna iunie în Filipine. Turneul feminin a fost organizat în premieră în istoria de şapte ani a competiţiei.

Câştigătorii la ambele categorii au împărţit premii totale în valoare de 25.000 de dolari, iar echipele Riga şi Belgrad, ocupanta locului trei, s-au calificat pentru FIBA 3x3 World Tour, Mastersul de la Debrecen, Ungaria, acolo unde Novi Sad Al Wahda, finalistă la Bucureşti, era deja calificată.

Gabriela Mărginean, fostă jucătoare în WNBA şi în Euroligă, a fost principala marcatoare a turneului feminin, cu 38 de puncte, în timp ce la masculin cele mai multe puncte le-a marcat Thomas Davis, de la echipa poloneză Gdansk Energa 3x3.

Naţionala de baschet 3x3 a României s-a oprit în sferturile de finală, fiind învinsă de eventuala campioană Riga, scor 21-13.

Imagine indisponibilă

Peste 5000 de spectatori au urmărit de-a lungul celor trei zile evenimentele de baschet 3x3 desfăşurate în ParkLake Shopping Center, iar o parte dintre ei au plecat acasă şi cu premii oferite de către partenerii competiţiei.

Sâmbătă seara Raiffeisen Bank, partenerul principal al competiţiei a organizat un inedit meci de baschet trei la trei între Times New Roman şi Echipa Hashtag, alcătuită din bloggerii şi vloggerii Radu Constantin, Iulian Bunescu, Andrei Cismaru şi Alex Ciucă “Hoinaru”. Invitaţi speciali au fost Nono Semen şi Diana Ramadan, realizatori ai matinalului de vacanţă de la Pro FM. 

După trei zile de competiţie, copiii şi juniorii care au evoluat în turneul Baschet 3x3 în sectorul 3 au avut şansa să se afle pe acelaşi teren cu idolii lor în cadrul festivităţii de premiere. Micii campioni şi-au primit premiile din partea celor mai buni jucători din lume, care au oficiat premierea alături de Honorius Circa, city manager al Primăriei Sectorului 3, Ştefan Săndulache, director executiv al direcţiei pentru Sport şi Tineret Bucureşti şi Khalid Al Hanaei, CEO al clubului Al Wahda, sponsorul echipei Novi Sad. 
Duo Badea alături de Cătălin Bogdănescu, artişti ai Circului Metropolitan, au oferit câteva momente uimitoare de acrobaţie în pauzele dintre meciuri, iar împreună cu majoretele Dracula’s Girls au contribuit la o atmosfera fierbinte de-a lungul ambelor zile de competiţie.
Toţi cei 96 de jucători profesionişti s-au reunit duminică într-o poză istorică, pe terenul central din ParkLake Shopping Center.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite