Revoluţie în fotbal! Ce modificări ne pregătesc oficialii sportului-rege

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ronaldo

International Football Association Board, organismul care se ocupa de modificarea regulamentului jocului de fotbal, ia în calcul mai multe schimbări controversate.


Conform The Telegraph, în cadrul şedintei anuale ce a avut loc saptamina aceasta la Glasgow s-au luat în discuţie mai multe modificari ale regulilor fotbalului:

- obligaţia jucătorilor înlocuiţi de a părăsi terenul pe la cea ma apropiată linie de aut

- obligativitatea portarilor de a ţine un singur picior pe linia porţii la penaltiuri, faţă de ambele picioare, cum este regula în prezent

- renunţarea la obligativitatea trimiterii balonului în afara suprafeţei de pedeapsă în cazul repunerii din careul de 6 metri ca urmare a unui aut de poartă.

- acordarea de cartonaşe galbene şi roşii pentru oficialii echipei

- întreruperea jocului şi reluarea acestuia cu minge de arbitru dacă "centralul" este lovit de balon iar în urma intervenţiei sale rezultă un gol, schimbarea posesiei sau crearea unei situaţii de atac.

- interzicerea jucătorilor echipei care beneficiază de o lovitură liberă de a obstrucţiona în vreun fel zidul formaţiei adverse 

Cea mai dezbătută modificare a fost cea privind henţul, membrii comisie fiind unanim de acord ca actualul regulament trebuie schimbat, în sensul redefinirii mut mai exacte a termenului involuntar.

De asemenea, concluzia membrilor IFAB a fost ca introducerea VAR (Video Assistance Refferees) a fost un succes. 

Toate modificările vor fi supuse votului într-o noua şedinţă a IFAB, pe 2 martie 2019, şi, dacă vor fi adoptate, vor intra în vigoare din sezonul 2019/2020.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite