Reportaj de la alegerile LPF de ieri. Mitică, la telefon cu soţia: „Am pierdut“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suporteri anti Mitică FOTO Mediafax
Suporteri anti Mitică FOTO Mediafax

De câte ori vine un preşedinte, cameramanii se mişcă precum un lanţ viu în urma acestuia, iar reporterii adresează întrebări clare: „Gino sau Mitică?”. „Soacră-ta”, răspunde Niculae de la Braşov.

Jurnalişti câtă frunză şi iarbă la alegerile de joi de la LPF. Unii dintre ei sunt „detaşaţi” special pentru acest eveniment, alţii asistau în fiecare miercuri la conferinţa de presă a lui Dumitru Dragomir, aşteptând răspunsurile şăgalnice, cu subînţeles sau la limita mitocăniei ale celui care de ieri i-a predat cheile „împărăţiei” lui Gino. Între o ţigară şi-o cola, ziariştii fac pariuri sau îşi asumă predicţii de la „E curăţat Mitică” până la „Vă spun eu, Mitică nu iese de la Ligă nici cu macaraua”.

De câte ori vine un preşedinte, cameramanii se mişcă precum un lanţ viu în urma acestuia, iar reporterii adresează întrebări clare: „Gino sau Mitică?”. „Soacră-ta”, răspunde Niculae de la Braşov. Unii se amuză, alţii-l înjură fără patimă: „Vopsitul naibii”. Pentru cei care nu l-au văzut de mult timp pe Gheorghe Ştefan, apariţia lui „Pinalty” e frapantă: primarul din Piatra Neamţ e acum un tip uscat, tras la faţă, de nerecunoscut. Unii spun că s-ar fi luptat cu o boală. Alţii că face mult sport.

Atmosfera e animată de câţiva suporteri care transmit mesaje fără echivoc pentru Dragomir, „Mitică hoţul”, „Mitică, ai nenorocit fotbalul” şi „Mitică la puşcărie”, dar un fan mai trivial de la defuncta FC Naţional flutură o pancartă vulgară prin spatele fiecărui intervievat: „Alegeri LPF: rahat maro deschis versus rahat maro închis”.

Lumea stă pe smartphoneuri, se trimit mesaje, se caută exclusivităţi. Prin uşile Ligii se văd câteva umbre, iar camerele se strâng ciorchine în aşteptarea verdictului. Iese un om la costum, nimeni nu ştie cine e, dar acest om simte ochii întrebători ai ziariştilor de teren şi spune doar atât: „Gino”. Confirmarea vine imediat şi se răspândeşte ca un virus printre jurnalişti. Unul dintre ei nu-şi poate ascunde dezamăgirea: „Pe Mitică îl mai sunai, mai spunea o prostie, îţi mai dădea o harfă. Cu <vorbăreţul> de Gino, să vezi acum un interviu pe an”.

Angajaţii de la Ligă par că şi-au pierdut zâmbetul definitiv. Portarul din faţa clădirii ştie ce-l aşteaptă: "Gino o să vină cu oamenii lui, vă daţi seama". Cei pe "funcţii", care s-au hrănit ani la rândul de pe urma lui Mitică, adică Sandu Boc, Vali Alexandru, sunt şi ei conştienţi că pensionarea le bate la uşă.

Camera se mută pe celebra sala de conferinţe, de unde Mitică obişnuia să transmită lumii din înţelepciunea sa. Dragomir intră cu telefonul la ureche şi spune şoptit, aproape ruşinat, către soţia sa: „Am pierdut”.

Declaraţii Dumitru Dragomir, după alegerile LPF 

Citiţi şi:

DIN CULISELE ALEGERII LUI IORGULESCU: DUPĂ PRIMELE 5 VOTURI ERA 5-0 PENTRU GINO, MITICĂ SE ÎNVERZISE

CADOU DE DESPĂRŢIRE PENTRU DRAGOMIR: 150.000 DE

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite