„Reghe“ antrenează Steaua lu’ Prodanca. Cum arată primul „11“ al steliştilor impresariaţi de soţia antrenorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reghecampf şi Prodan au creat cel mai mare conflict de interese din istoria Stelei
Reghecampf şi Prodan au creat cel mai mare conflict de interese din istoria Stelei

Laurenţiu Reghecamp şi Anamaria Prodan au transformat cea mai iubită echipă din România într-o afacere personală. „Adevărul“ explică cum s-a născut şi a luat amploare cel mai mare conflict de interese din istoria formaţiei din Ghencea.

Sosirea lui Laurenţiu Reghecampf la Steaua a revitalizat cea mai iubită formaţie din România, care din 2007, după plecarea lui Cosmin Olăroiu, intrase în picaj. Dacă meritele lui „Reghe“ în readucerea roş-albaştrilor în fruntea fotbalului românesc sunt incontestabile, în schimb, la fel de evident e şi un conflict mare de interese născut datorită colaborării strânse pe care antrenorul de 37 de ani a stabilit-o cu soţia sa, Anamaria Prodan.

Practic, odată cu ascensiunea Stelei prin rezultatele obţinute de „Reghe“ a început şi implicarea din ce în ce mai agresivă a soţiei tehnicianului în viaţa clubului. Aşa s-a făcut că, marţi, atunci când Adrian Cristea a semnat cu campioana României, numărul jucătorilor impresariaţi de Prodanca în Ghencea a ajuns la 11. Ceea ce părea de neconceput până acum câţiva ani, în condiţiile în care fraţii Ioan şi Victor Becali, verii patronului Gigi Becali, instauraseră un fel de monopol la club.

„Adevărul“ a făcut o analiză a „echipei lui Prodanca“, iar concluzia e următoarea: jumătate dintre cei care sunt reprezentaţi de fosta vedetă Playboy nu se ridică la nivelul Stelei, însă rezistă la club, unii din postura de „eternă rezervă“, fiindcă impresarul lor e şi soţia antrenorului.

Cinci „bile albe“

Łukasz Szukała – Stoper-ul a fost adus în România de Laurenţiu Reghecampf, pe vremea când acesta antrena Gloria Bistriţa. Fundaşul de 29 de ani s-a impus prin valoare oriunde a jucat şi a devenit cel mai bun apărător al roş-albaştrilor, după Vlad Chiricheş.

Alexandru Bourceanu – Căpitanul şi sufletul Stelei şi titular în echipa naţională. Numele impresarului n-a avut nicio legătură cu cariera sa.

Mihai Pintilii – „Perechea“ lui Bourceanu la mijlocul terenului şi încă un jucător care a crescut prin munca sa, fără să aibă nevoie de intervenţia agentului.

Adi Popa – A fost reprezentat de Anamaria Prodan încă de când era la Concordia Chiajna, de unde a ajuns în Ghencea. Ar fi titular la Steaua, indiferent de cine l-ar reprezenta.

Nicuşor Stanciu – Unul dintre fotbaliştii talentaţi ai noului val, care ar fi ajuns în Ghencea şi dacă ar fi avut alt impresar.

Cince „bile negre“

Florin Niţă – Portarul adus de la Concordia Chiajna era un gafeur la echipa ilfoveană, iar ca să-i facă loc în lot, roş-albaştrii au renunţat la Răzvan Stanca, un goalkeeper experimentat, care acum e la Pandurii.

Doru Bratu – Un fundaş adus cu surle şi trâmbiţe la Steaua, în 2012, tot de la Concordia Chiajna. De atunci, a stat mult timp accidentat, a bifat două meciuri, unul fiind „memorabilul“ joc cu Viitorul Constanţa, la finalul campionatului trecut. După aceea partidă, „Gazeta Sporturilor“ l-a numit „Doru Blatu“ din cauza prestaţiei jenante pe care a avut-o.

Lucian Filip – E la Steaua încă înainte de sosirea lui Laurenţiu Reghecampf. A devenit un preferat al antrenorului de 37 de ani după ce a colaborat cu el la Concordia Chiajna. Are apariţii „meteorice“ în Ghencea. Patronul Gigi Becali a vrut să renunţe la el de mai multe ori, însă de fiecare dată „Reghe“ a insistat că Filip e o rezervă pe care te poţi baza.

Andrei Prepeliţă – Alt mijlocaş care a ajuns la echipă înaintea venirii lui „Reghe“. E inconsistent, joacă rar, Becali nu-l are la inimă, însă argumentul impresarului pare să fi fost decisiv în rămânerea sa la echipă.

Adrian Cristea – A eşuat în ultimii ani pe unde a trecut şi s-a remarcat prin indolenţă şi faptul că „reuşeşte“ să joace fotbal fără să transpire. Pare a fi din alt film faţă de actuala echipă a Stelei, unde toţi aleargă şi impresionează prin condiţia fizică.

O incertitudine

Federico Piovaccari – Împrumutul său a fost intermediat de Anamaria Prodan. E prea devreme ca să dai un verdict în privinţa italianului de 28 de ani, însă, în ciuda faptului că are deja un gol la Steaua, prestaţiile sale n-au rupt gura târgului până acum. În plus, până la sosirea în Ghencea, jucase numai la formaţii din ligile inferioare.

Problema mea e una singură: Victor si Giovanni niciodată nu s-au dus cu jucătorii să se plimbe cu ei şi să-mi strice imaginea. Ei nu-mi sună jucătorii să-i înnebunească de cap. Aşa să procedeze şi Anamaria Prodan, să nu-i sune, să-i lase în pace!   Dacă-mi vine Victor Becali cu o ofertă pentru un jucător reprezentat de Anamaria Prodan, îl chem imediat pe jucător şi-i zic să semneze contractul. Mă interesează pe mine de Anamaria? La revedere! Semnează şi gata! Gigi Becali în luna aprilie  

Steliştii Anamariei Prodan

Fl. Niţă – Ad. Popa, Szukala, D. Bratu, Prepeliţă – Bourceanu, Pintilii – Filip, Ad. Cristea, N. Stanciu – Piovaccari

Costea a plătit, fiindcă n-a semnat

Faptul că un fotbalist poate avea de suferit dacă nu va colabora cu Anamaria Prodan s-a văzut în cazul lui Mihai Costea. Atacantul a impresionat în perioada de pregătire, însă când au început partidele oficiale a rămas pe bancă. Motivul neoficial? N-a vrut să semneze un contract de reprezentare cu Anamaria Prodan. Ulterior, „Reghe“ l-a şi exclus din lot pe Costea, motivând că n-a coborât la masă, alături de coechipierii săi. 

Tot fraţii Becali vând cel mai bine

Chiar dacă influenţa Anamariei Prodan la Steaua e în creştere, deocamdată, tot Ioan şi Victor Becali au cea mai mare intrare la cluburile din străinătate. Rusescu a fost transferat la Sevilla pentru 2,1 milioane de euro prin intermediul verilor patronului Gigi Becali, iar tot ei sunt pe cale să-l dea pe Vlad Chiricheş la Tottenham pentru opt milioane de euro. Prin comparaţie, în această vară, Adi Rocha, impresariat de Anamaria Prodan, a ajuns în liga a doua japoneză, la Gamba Osaka.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite