Război incins între LPF şi FRF: Iorgulescu a cerut concedierea omului adus de Burleanu în fruntea arbitrajului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şedinţa Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal s-a lăsat cu un scandal uriaş, după ce şeful Ligii l-a pus la zid pe omul care e plătit cu 8.500 de euro pe lună.

Răzvan Burleanu ştie să vorbească foarte frumos, însă nu mereu afirmaţiile sale sunt în conformitate cu realitatea. Într-un interviu acordat, astăzi, pentru „Adevărul“, şeful FRF a susţinut că se află în relaţii bune cu omologul său de la Liga Profesionistă de Fotbal, Gino Iorgulescu.

„Avem relaţii de lucru şi de la colaborare perfect funcţionale“, a afirmat Burleanu, care în cadrul aceluiaşi interviu şi-a manifestat sprijinul pentru grecul Kyros Vassaras pe care el l-a instalat în fruntea CCA. „Sunt satisfăcut, după 8 luni de activitate, cu direcţiile pe care îşi doreşte domnul Vassaras să le implementeze, apreciez strategia prin care îşi doreşte dezvoltarea fotbalului românesc. Pe de o parte, e prea devreme să vorbim de rezultate majore într-un domeniu atât de sensibil, iar pe de altă parte, fiţi siguri că doar atingerea obiectivelor, aşa cum e valabil pentru fiecare dintre cei care lucrează în Federaţia Română de Fotbal, va fi criteriul pentru evaluarea performanţelor“, a adăugat şeful FRF.

Iorgulescu i-a dat ultimatum

Tensiunile existente între Burleanu şi Iorgulescu nu sunt de azi, de ieri, ci au apărut şi când şeful federaţiei era în căutarea unui înlocuitor pentru Victor Piţurcă la echipa naţională. Atunci, Iorgulescu ar fi insistat pentru Olăroiu, însă Burleanu l-a pus pe Iordănescu.

Astăzi, cei doi s-au contrazis, din nou, de această dată în ceea ce îl priveşte pe şeful arbitrajului românesc. „Gino Iorgulescu i-a cerut oficial demisia lui Kyros Vassaras de la conducerea Comisiei Cenrale a Arbitrilor pentru că mereu bate apa în piuă, nu răspunde niciodată la întrebările care i se pun. Într-o şedinţă anterioară a Comitetul Executiv, se luase decizia ca arbitrii care greşesc să oficieze doar meciuri de juniori. Iar Vassaras i-a delegat în continuare la Liga I pe Robert Dumitru şi pe Cristian Balaj, deşi greşiseră în prima etapă de campionat, explicând că i-a ţinut doar o etapă. Gino Iorgulescu a fost deranjat de explicaţiile grecului şi i-a cerut să vadă raportul observatorilor. I-a spus că între observatori şi arbitri se fac blaturi, se pun împreună de acord asupra greşelilor şi li se dau note astfel încât arbitrii să nu fie suspendaţi“, a declarat un oficial pentru Mediafax, sub protecţia anonimatului.

După Comtitetul Executiv de astăzi, Vassaras a primit ultimatum din partea lui Iorgulescu. Digi Sport susţine că preşedintele LPF i-a transmis grecului plătit lunar cu 8.500 de euro că, dacă în următoarele trei etape arbitrajele nu se vor îmbunătăţi, atunci va aduce brigăzi străine pentru partidele din Liga I.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite