Rafael Nadal bifează o nouă victorie la Turneul Campionilor din Londra şi îşi asigură poziţia de lider mondial în 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rafael Nadal, numărul 1 în tenisul mondial FOTO Reuters
Rafael Nadal, numărul 1 în tenisul mondial FOTO Reuters

Rafael Nadal s-a impus miercuri în meciul cu Stanislas Wawrinka (8 ATP), cu scorul 7-6 (7/5), 7-6 (8/6), astfel încât şi-a asigurat locul 1 în clasamentul mondial pentru tot anul 2013.

Liderul mondial a avut nevoie de două tie-breakuri dramatice pentru a se califica în semifinalele Turneului Campionilor. Înainte de a-l învinge pe Stanislas Wawrinka, Rafael Nadal a trecut marţi de David Ferrer, cu 6-3, 6-2.
2013 este al treilea an pe care-l Nadal îl încheie din poziţia de lider mondial, după 2008 şi 2010. când a ieşit din cursa pentru primul loc din cauza unei accidentări.

„Nu am câştigat Turneul Campionilor doar din cauza oboselii. Unul dintre micile motive a fost oboseala, dar una dintre cauzele principale este aceea că nu am fost niciodată un jucător fantastic pe suprafeţele din sală. De asemenea, am fost şi ghinionist. Turneul Campionilor are loc începând cu 2005 în sală, aşa că am fost puţin ghinionist. Pentru mine este mult mai corect ca turneul să aibă loc în aer liber pe diferite suprafeţe. La acest turneu ne calificăm după ce jucăm pe toate suprafeţele, dar Turneul Campionilor are loc tot timpul pe suprafeţe hard“, a declarat jucătorul spaniol.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite