Rădoi – Becali 1-0 la pauză: cum a câştigat antrenorul primul război dur cu naşul său şi de ce depinde soarta sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eliberat din puşcărie în luna aprilie, Gigi Becali a avut nevoie de o perioadă de cinci luni de „refacere“ pentru a redeveni acelaşi om care vorbeşte fără să gândească.

Practic, în mai puţin de jumătate de an, patronul roş-albaştrilor a revenit la toate obiceiurile proaste pe care le avea înainte de a fi închis:

*Desfiinţează echipa după fiecare rezultat prost.

*Dă de pământ cu jucătorii, luându-i peste picior.

*Striveşte autoritatea antrenorului, criticându-l şi anunţând tot felul de mutări peste capul lui la televizor. 

Rezultatul? Steaua a ajuns la patru partide consecutive fără victorie în toate competiţiile şi n-a învins în niciun meci disputat acasă în această stagiune.

Iar ceea ce s-a întâmplat, sâmbătă seară, după Steaua – ASA Târgu-Mureş, scor 1-1, e „reluarea“ filmului „Becali – Hagi“ din 2007. Atunci, latifundiarul şi-a forţat naşul să plece de la echipă, iar acum testează limitele finului său. Deocamdată, în acest război al nervilor, Rădoi a rezistat şi chiar a punctat pe tabelă.

Naşul a intrat în panică 

Tânărul tehnician de 34 de ani s-a impus, mai întâi, în războiul declaraţiilor cu Becali, purtat de la distanţă, la televizor. A răspuns cu mult calm la conferinţă la toate acuzele patronului şi, prin mesajele transmise în faţa jurnaliştilor, l-a făcut pe latifundiar să intre în panică. 

Nu întâmplător, imediat după terminarea conferinţei lui Rădoi, Becali a sunat la postul Digi Sport şi a cerut să vorbească la emisiunea moderată de Vali Moraru. Acolo, şi-a îndulcit tonul, înţelegând că, spre deosebire de alţi antrenori, cu Rădoi nu e de glumă. 

Finul era gata să plece

Al doilea moment în care Rădoi s-a impus în faţa naşului său a venit în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Becali anunţase, răspicat, revenirea lui George Ţucudean în lot după remiza cu ASA Târgu-Mureş. „Îmi pare rău de Ţucudean. Mâine (n.r. – duminică) îl chem la echipă. E de cinci ori mai bun decât Tade!“, a anunţat patronul Stelei.

Planul său a fost dat peste de cap, după ce Rădoi i-a transmis că revenirea lui Ţucudean la echipă va produce, inevitabil, plecarea sa de pe bancă. Tehnicianul roş-albaştrilor a lăsat de înţeles că aşa va proceda chiar la conferinţa de după întâlnirea cu ASA.

„Vom vedea mâine (n.r. – duminică) cu ce jucători ne vom trezi la antrenament. Noi am comunicat lotul pe care ne bazăm, vom vedea de mâine încolo ce va fi, dacă vor fi aduşi jucători pe care noi nu-i dorim. Până la urmă, şi George Ţucudean e jucător la Steaua. Dacă asta va fi decizia clubului, să reprimească un jucător care în momentul de faţă nu se antrenează cu echipa, o să vedem mâine şi, după aceea, vom decide“, a fost prima reacţie a lui Rădoi.

Apoi, a continuat: „Cine a spus că nu pot demisiona înainte de play-off-ul Ligii Europa? Eu văd diferit fotbalul. Dar nu e niciun fel de problemă. Vom analiza în noaptea asta şi vom vedea ce va fi mâine“.

Iar după analiza din noaptea de sâmbătă spre duminică, s-a hotărât: Ţucudean a rămas exclus din lot, iar Rădoi va fi pe bancă şi în turul cu Rosenborg (joi, ora 21.00, Pro TV). Deocamdată, la pauza meciului Rădoi – Becali, fostul mijlocaş de 34 de ani conduce cu 1-0. Soarta sa depinde însă de „dubla“ din play-off-ul Ligii Europa.

Eu i-am spus lui Rădoi: «Bă, vrei să vin eu acolo?» Şi el a zis: «Nu naşule, nu e nevoie». Să vedeţi ce inteligent voi gestiona eu ce s-a întâmplat acum. Luni, o să mă duc eu la echipă şi rezolv problema. Gigi Becali patron Steaua  

Fanii i-au cerut demisia

Rădoi a avut de suportat şi furia tribunelor după 1-1 cu ASA. S-a strigat „demisia, demisia“, dar acest lucru nu l-a surprins pe tehnicianul de 34 de ani. „A fost fluierat şi Marius Lăcătuş ca antrenor, aşa că, e clar, la Steaua nu stă nimeni după tine, dacă n-ai rezultate. E normală reacţia suporterilor“, a spus Rădoi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite