Promisiunile lui Costel Gâlcă. Ce problemă are noul antrenor al Stelei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campioana României l-a prezentat marţi pe „urmaşul lui Reghecampf“. Costel Gâlcă (42 de ani) n-are experienţă de antrenor, dar susţine că va compensa prin alte calităţi.

Cel de-al 18-lea antrenor al Stelei din „era“ Becali şi cel cu C.V.-ul cel mai subţire s-a prezentat ieri în faţa presei. Cu o întârziere de exact o oră, oficial pentru că „n-am apucat să discut cu întreg staff-ul meu“, neoficial pentru că Becali s-ar fi sucit în legătură cu o primă din contract, bonusul pentru o victorie în grupele Ligii Campionilor fiind redus drastic de către patron. 

Un motiv pentru care Costelinho Gâlcă n-ar fi trebuit să se îngrijoreze prea tare, în condiţiile în care Steaua este deţinătoarea celei mai lungi serii de meciuri fără victorie în cea mai tare competiţie intercluburi: 23.

Tehnicianul care n-a pregătit decât naţionala under 17 a României şi gruparea secundă a Almeriei şi-a cerut scuze pentru întârziere în faţa jurnaliştilor. Atât la început, cât şi la finalul unei conferinţe care a durat o oră şi 29 de minute. 

Gâlcă despre Gâlcă

O conferinţă pe parcursul căreia fostul mijlocaş al „roş-albaştrilor“ a mulţumit clubului şi patronului pentru ocazia acordată, a promis că va încerca să nu schimbe prea multe, „au avut o traiectorie bună, munca lui Laurenţiu Reghecampf s-a văzut“, şi în care şi-a dezvăluit plusurile şi minusurile: „Nu am experienţă ca antrenor, dar munca dă roade. Împreună cu staff-ul meu vom munci din greu“. Şi le-a transmis viitorilor săi elevi la ce să se aştepte: „un antrenor căruia îi place disciplina, dar care este comunicativ, aproape de ei“.

Vizite dese la Poarta Albă

Prezentat de Valeriu Argăseală, preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Steaua, practic cel mai important oficial al roş-albaştrilor care nu se află în închisoare, Costel Gâlcă a recunoscut, franc, că se va consulta des cu patronul şi managerul clubului. „O să mă vedeţi mult că o să merg când am timp la domnul Becali ca să vorbesc cu dânsul. Îmi place să mă cunoască, să mă simtă ca om, pentru că acest lucru este important. Şi cu domnul Mihai Stoica am cerut eu să merg să mă văd cu dânsul“, a mai spus Gâlcă. 

„Are o singură problemă, vine după Reghe“

Cea mai mare problemă a lui Gâlcă este incertitudinea legată de lotul echipei. Deşi ieri Argăseală a declarat că sunt negocieri chiar şi pentru prelungirea împrumutului lui Piovaccari, aproape sigur Steaua se va despărţi în perioada următoare de destui jucători. Tătăruşanu, Georgievski, Kapetanos şi Piovaccari şi-au luat adio de la echipa din Ghencea, deşi Argăseală a susţinut că se negociază cu Sampdoria pentru prelungirea împrumutului. În plus, Szukala şi Gardoş sunt şi ei pe picior de plecare, iar Pintilii s-a înţeles cu Al Hilal.

„Gâlcă are calităţi, poate performa la Steaua, e un antrenor de perspectivă, care vorbeşte mult cu jucătorii. Dar dacă vor pleca şaşe-şapte titulari, datele se schimbă“, a avertizat preşedintele de onoare al FRF, Mircea Sandu. 

Singura problemă pe care o poate avea Gâlcă e că vine după nişte performanţe foarte bune ale lui Reghecampf. O ratare a calificării în grupele Ligii va fi greu de digerat de patronul Stelei, în primul rând din punct de vedere financiar

image

“, a spus şi Dinu Gheorghe, preşedintele Astrei. 

De altfel, câştigarea campionatului şi calificarea în grupele Ligii Campionilor sunt obiectivele principale ale lui Gâlcă. Un parcurs lung în Cupa României sau în nou-înfiinţata Cupă a Ligii (ale cărei date se suprapun cu parcursul european al Stelei) sunt pe plan secund. 

2 ani este durata contractului semnat de Constantin Gâlcă, cu un salariu anual de 120.000 de

euro

image

Staff-ul lui Gâlcă

Dumitru Zunea – secund

Ştefan Preda – antrenor cu portarii

Gabriel Dumitru – analist video

Julian Jimenez, Ciprian Prună - preparatori fizici

Horea Codorean – preparator fizic*

Constantin Moroiu, Sorin Cristof, Cătălin Făndel (masori)

Radu Paligora (medic), Iulian Mircea (asistent medical)

*au rămas la Steaua din echipa lui Reghecampf

Vezi aici programul Stelei din această vară 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite