Programul echipelor româneşti în cupele europene. Încredere mare în Cehia înaintea jocului cu FCSB

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viktoria Plzen a câştigat cu 4-0 meciul din prima etapă a campionatului ceh, în vreme ce roş-albaştrii depind în continuare de toanele patronului.

Viitorul şi FCSB joacă mâine în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, două partide care le pt garanta biletul spre grupele Europa League.
Ambele echipe şi-au menajat o parte dintre jucători şi rezultatele s-au văzut: campioana a pierdut meciul de acasă cu Dinamo, în vreme ce FCSB-ul a scos doar un egal în confruntarea cu CSU Craiova. Partida de pe „Arena Naţională“ a fost precedată şi succedată de o serie de declaraţii şi acţiuni ale patronului stelist, care, ca de obicei, au făcut mai mult rău decât bine:
I-a retras banderola lui Alibec, apoi l-a cocoloşit. Înaintea jocului, Gigi Becali a mers în cantonamentul echipei din Berceni şi l-a anunţat pe Denis Alibec că trebuioe să predea banderola unui jucător mai responsabil precum Pintilii. Reacţia fotbalistului? S-a dat lovit cu CSU Craiova, deşi orice minut pe care l-ar fi jucat i-ar fi prins bine în tentativa de a reveni în formă. După meci, Becali i-a dat o „ciocolată“ fotbalistului care s-a prefăcut accidentat: „Alibec şi astăzi putea, numai că el e mai supărăcios. E alintat, a văzut că i s-a luat banderola şi acum <domne, pe mine mă doare, nu pot să joc>. Nu mă supăr pe Alibec pentru că Alibec e Alibec. Chiar dacă greşeşte, chiar dacă îl doare, el scoate o lovitură şi marcăm gol. Banderola o va lua când nu va mai fi cu mâinile pe sus şi nu va mai protesta. Pentru că el e căpitan de pluton şi n-are voie“.
L-a „desfiinţat“ pe Popescu în trei cuvinte. Favoritul din sezonul trecut al lui Gigi Becali, Ovidiu Popescu, a trecut, cu o pasă greşită, în categoria fotbaliştilor fără valoare. „Asemenea pasă la adversar eu nu prea am văzut în Liga I. Ovidiu Popescu, nu ştiu ce se întâmplă cu el. Acum îmi pare rău, nu trebuie să te pripeşti în viaţă. I-am dublat salariul, din 6.000 i-am făcut 12.000 şi acum nu mai joacă nimic. Cu 6.000 juca mai mult. Ne trebuie un mijlocaş central, pentru că Ovidiu Popescu, îmi pare rău, nu este de Steaua“.
Îi face echipa lui Dică. „Stau mai liniştit cu Momcilovici fundaş central decât cu Larie“, a mai declarat Becali, care îi impune antrenorului şi formula de start, şi şi schimbările. Vlad Achim, omul care a intrat în gura patronului după meciul cu Plzen, a fost deja exilat de la echipă, astfel că rolul lui Dică e redus la pregătirea antrenamentelor.

Debut perfect de stagiune pentru Viktoria
Dacă la FCSB nu se întâmplă nimic bun, Viktoria Plzen a plecat ca din puşcă în campionatul ceh. În prima etapă a sezonului, echipa antrenată de Pavel Vrba a trecut cu 4-0 de Dukla Praga, totate reuşitele venind în prima repriză. Şi Vrba şi-a menajat o parte dintre titulari, dar chiar şi-aşa echipă a arătat excelent în deschiderea stagiunii.  "A fost primul meci din campionat şi e bine că am câştigat. După pauză n-am mai avut precizie, poate şi pentru că echipa e deja cu gândul la meciul cu FCSB. Dar am făcut un joc de calitate şi rezultatul este unul încurajator.E mult mai important meciul din Liga Campionilor. Nu pot să forţez jucătorii. Meciul de miercuri este vital şi mă gândesc doar la el, pentru că suntem obligaţi să câştigăm", a declarat Pavel Vrba. "Ne aşteaptă un meci foarte dificil, dar suntem pregătiţi. Am învăţat ce trebuia după meciul de la Bucureşti. Nu cred că vom avea probleme. Câştigăm şi ne calificăm!", a spus şi căpitanul Viktoriei, Daniel Kolar.


Banii nu-i aduc fericirea lui Hagi
Pe lângă glorie, în joc sunt şi mize financiare importante, pentru că o calificare în play-off-ul Ligii Campionilor pentru Viitorul şi Steaua asigură prezenţa în grupele Ligii Europa. Gică Hagi să se pună în oglindă cu Gigi Becali şi pe acest subiect: "Pentru unii contează doar banii. Eu mă gândesc la muncă, dar asta e. Cineva v-a obişnuit cu banii. Îi plac banii mult şi vorbeşte numai despre bani. Socoteala e simplă: cât dai, atât primeşti. Pe voi v-a obişnuit cineva numai cu banii. Îmi vine să râd.", a spus Hagi.

Miercuri, Liga Campionilor, turul trei preliminar,
APOEL Nicosia (Cipru) - FC Viitorul, ora 20.00, TVR 2, în tur 0-1
Viktoria Plzen (Cehia) - FCSB, ora 21.15, TVR 1, în tur 2-2

Joi, Liga Europa, turul trei preliminar
FC Oleksandria (Ucraina) - Astra Giurgiu, ora 20.00, TVR 2, în tur 0-0
Athletic Bilbao (Spania) - Dinamo Bucureşti, ora 21.45, TVR 1, în tur 1-1
AC Milan (Italia) - CS Universitatea Craiova, ora 21.45, Pro TV, în tur 1-0.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite