Probleme mari la lotul naţional feminin de gimnastică. Antrenorul trece la acuze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Forminte
Nicolae Forminte

Până la Campionatele Europene de Gimnastică de la Cluj-Napoca mai sunt doar câteva săptămâni, dar lucrurile nu merge deloc aşa ne-am dori.

Antrenorul echipei feminine de gimnastică, Nicolae Forminte, a vorbit despre perioada de pregătire dinaintea Campionatelor Europene din luna aprilie, de la Cluj-Napoca, testările în concursuri internaţionale, dar şi despre dificultăţile cu care se confruntă din cauza accidentărilor sportivelor. Lotul României pentru competiţia programată între 19-23 aprilie le include pe Larisa Iordache, Cătălina Ponor şi Anamaria Ocolişan, iar pentru a patra poziţie se vor ”bate” Olivia Cîmpian, Ioana Crişan şi Laura Jurca. Antrenorul Nicolae Forminte spune că lotul nu este prea numeros, iar accidentările sau spaima unor recidive îi dau bătăi de cap.

"Lotul nu e foarte numeros pentru alegeri. Cele mici sunt prea mici pentru o competiţie de asemenea anvergură, astfel că ”bătălia” se va da pentru al patrulea loc între Olivia Cîmpian, Ioana Crişan şi Laura Jurca. Laura se luptă şi ea cu amintiri neplăcute privind accidentările şi perioadele îndelungate de recuperare. Nu ştiu cum noi ne recuperăm în timp aşa îndelungat, iar alţii după 2-3 luni de la o accidentare gravă sunt înapoi la pregătiri. Asta e",  a declarat Nicolae Forminte, conform dolcesport.

Cătălina Ponor şi Anamaria Ocolişan vor participa, între 16-19 martie, la etapa de Cupă Mondială de la Baku. Ponor va lua startul la sărituri, sol şi bârnă, iar Ocolişan la paralele, sol şi bârnă. România va fi reprezentată şi la masculin, de Cristian Băţagă, Vlad Cotuna, Laurenţiu Nistor, Adelin Kotrong şi Andrei Ursache.

Larisa Iordache îşi încheie perioada de recuperare de două săptămâni, după ce i-a fost descoperită o inflamaţie a flasciei plantare, ea ratând din acest motiv participarea la etapa de Cupă Mondială de la Stuttgart.

Campionatele Europene din 2017 se vor desfăşura la Cluj-Napoca, între 19 şi 23 aprilie. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite