Primarul Ploieştiului şi patronul Petrolului vor fi puşi faţă în faţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Capră şi Iulian Bădescu (primii din stânga), pe vremea când erau prieteni
Dan Capră şi Iulian Bădescu (primii din stânga), pe vremea când erau prieteni

Scandalul iscat în jurul finanţării din bani publici a echipei Petrolul Ploieşti, ocupanta locului secund în Liga I, a intrat într-o nouă fază.

Reţinut pentru 29 de zile, primarul oraşului, Iulian Bădescu, şi-a dat demisia din funcţie şi din PSD, pentru a nu mai fi considerat pericol public şi a putea fi judecat în libertate. Acesta susţine că n-a luat niciun ban de la proprietarul clubului, Dan Capră, care l-ar fi denunţat, afirmând că i-a dat mită edilului 10 % din suma pe care acesta a deblocat-o pentru echipă.
Instanţa a decis ca cei doi să fie confruntaţi, iar Iulian Bădescu şi Dan Capră vor fi puşi faţă în faţă. De asemenea, Bădescu va fi supus testului poligraf, în încercarea de a se depista corectitudinea sa. Până atunci, el a fost mutat la Spitalul Penitenciarului Jilava, din cauza problemelor de sănătate pe care le acuză. Demersul anchetatorilor a scos însă la iveală că Petrolul a beneficiat de o parte din primele de performanţă oferite de Primărie, chiar dacă aceasta avea datorii destul de mari.
Capră, refuzat din nou
Pe de altă parte, Petrolul va avea în continuare patronul după gratii, după ce instanţa a respins a noua cerere de eliberare condiţionată înaintată de Dan Capră. Acesta e reţinut de pe 29 noiembrie într-un dosar instrumentat de DIICOT, în care omul de afaceri e  bănuit de evaziune fiscală şi crimă organizată. Cazul are legătură şi cu Petrolul, din cauza unei diferenţe de 400.000 de euro în actele contabile ale clubului.


 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite