Preţul sângelui: la cinci ani de la moartea lui Marian Cozma, un tribunal din Ungaria a stabilit câţi bani va primi familia fostului handbalist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Cozma
Marian Cozma

Familia fostului internaţional român solicitase 800.000 de euro pentru tragedia din 2009, însă ungurii n-au aprobat această sumă.

În 2009, România a fost zguduită de drama care i-a luat viaţa lui Marian Cozma. În noaptea de 7 spre 8 februarie, cel poreclit Păsărilă a avut o altercaţie cu un grup de persoane de etnie rromă în discoteca „Patriota Lokal“ din oraşul Veszprem, acolo unde Cozma era legitimat la echipa locală. 

Conflictul a scăpat de sub control, iar Cozma a fost înjunghiat de trei ori, inclusiv în inimă. Românul se afla în discotecă, alături de trei colegi de echipă, care, la rândul lor, au fost atacaţi şi şi înjunghiaţi, însă doar Marian a decedat din cauza loviturilor primite. Uraişul de 2,11 metri înalţime şi 120 de kilograme mai fusese implicat într-un incident similar, în 2005, atunci când fusese înjunghiat de suporterii unei echipe adverse, la Bucureşti. Dacă atunci a scăpat cu viaţă, de această dată, Marian Cozma n-a mai fost la fel de norocos.

Astăzi, la mai bine de cinci ani de la tragicul incident, Tribunalul Budapesta a dat verdictul în cazul daunelor solicitate de familia victimei.

Ce s-a hotărât?

Potrivit „Blikk“, preluat de gsp.ro, cei trei ucigaşi vor fi obligaţi să plătească suma de 680.000 de euro, deşi familia lui Marian Cozma solicitase 800.000 de euro.

Suma anunţată de tribunal va fi împărţită, în mod egal, între tatăl, mama, sora şi fosta logodnică a lui Marian Cozma, fiecare urmând să primească 170.000 de euro. 

Potrivit sursei citate, pe rol se mai află un proces privind daune morale. „Membrii familiei au mari probleme financiare şi de sănătate. Toţi sunt aşteptaţi în Ungaria pentru o expertiză realizată de un specialist. Totuşi aceste probleme ne vor îngreuna munca. De cazare mă ocupă eu, dar mai avem nevoie de bani. Mama lui Marian are probleme şi nu poate să facă această deplasare“, a spus avocatul Helmeczy pentru Blikk. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite