Premianţii weekend-ului: românii au strălucit în diferite campionate din Europa. Au fost însă şi dezamăgiri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu cât se apropie „dubla“ cu Armenia (1 septembrie) şi Muntenegru (4 septembrie) din preliminariile Mondialului din 2018, cu atât devine mai importantă forma jucătorilor convocaţi de Christoph Daum.

La Karabukspor s-a format cea mai mare colonie românească la un club din Europa. Găman, Papp, Latovlevici, Torje, Tănase şi Grozav fac parte din lot, iar aşteptările de la ei sunt mari.

După remiza din prima etapă, 1-1 cu Genclerbirligi, meci în care dintre români au fost folosiţi doar Papp, Torje şi Tănase, sâmbătă, antrenorul Erkan Sozeri l-a trimis pe teren şi pe Grozav în victoria de acasă cu Istanbul BB. Iar aportul românilor la succesul cu 3-1 a fost decisiv. Torje (29) a punctat pentru 1-1, iar Grozav (67) a stabilit scorul final, la 13 minute după ce a fost trimis pe teren. 

Dintre românii de la Karabukspor, Găman şi Grozav au fost convocaţi de Daum pentru „dubla“ cu Armenia (1 septembrie) şi Muntenegru (4 septembrie) din preliminariile Mondialului din 2018, însă primul n-a fost folosit deloc până acum în noua stagiune.

Maxim, fără realizări

Un alt convocat la naţională, Alex Maxim, a debutat, sâmbătă, la noua sa echipă, Mainz, într-o partidă oficială. Cu tricoul numărul 10, mijlocaşul de 27 de ani n-a avut o prestaţie strălucită şi a şi fost schimbat după 66 de minute. După ieşirea lui Maxim, Mainz a şi încasat un gol, pierzând acasă cu nou-promovara Hannover 96, scor 0-1.

Tătăruşanu, imbatabil. „Panti“, pe bancă

Dintre cei doi portari incluşi pe lista lui Daum, legitimaţi la cluburi din străinătate, Tătăruşanu şi-a continuat seria evoluţiilor bune la Nantes. Goalkeeper-ul a prins Echipa Etapei, runda trecută, iar acum a ţinut poarta închisă în victoria din deplasare cu Troyes, scor 1-0. A fost primul succes pentru Nantes, după două eşecuri în primele două runde.

În Anglia, Pantilimon a fost rezervă la Watford, victorioasă cu 2-0 la Bournemouth, iar Gardoş n-a prins nici măcar lotul la Southampton, 3-2 acasă cu West Ham. În Championship, Adi Popa a fost integralist la Reading, învinsă cu 1-0 la Preston.

Chiricheş, integralist

Sezonul a început excelent pentru căpitanul naţionalei, Vlad Chiricheş, la Napoli. Fundaşul de 27 de ani a fost integralist în succesul obţinut în prima etapă din Serie A, 3-1 la Verona. 

Boloni, start foarte bun în Belgia

Revenită în prima ligă după 13 ani, Royal Antwerp are rezultate peste aşteptări cu Ladislau Boloni pe bancă. Sâmbătă, echipa a bătut cu 2-1, în deplasare, la Mechelen şi a ajuns la un bilanţ pozitiv după patru runde: două victorii, o remiză şi o înfrângere. Tot în campionatul belgian, Răzvan Marin a fost integralist în eşecul suferit de Standard Liege acasă, 0-4 cu Zulte Waregem.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite