Pregătire pentru Rio. Bronz pentru echipa feminină de spadă şi pentru cea masculină de sabie, la Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipa naţională feminină de spadă
Echipa naţională feminină de spadă

Echipa feminină de spadă a României a câştigat medalia de bronz la Campionatele Europene de la Torun (Polonia), după ce a trecut în finala mică de Ungaria, scor 27-19.

Echipa României a evoluat în componenţa Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop şi Loredana Dinu. Româncele au jucat direct în sferturile de finală, în care au trecut de Polonia, cu 45-26. În semifinale, au fost însă învinse de Franţa (41-36). La Campionatele Europene, România mai are două medalii la spadă feminin prin Simona Gherman (aur) şi Ana Maria Popescu (argint). 

În 2015, România câştigase titlul european la Montreux, după ce a trecut în finală de Estonia. Echipa masculină de sabie a României a câştigat medalia de bronz la Campionatele Europene de scrimă de la Torun (Polonia), după ce a trecut de naţionala Ungariei, scor 45-32.

Echipa României este formată din Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu şi Ciprian Gălăţanu. Sportivii români au învins în primul tur Turcia, scor 45-22, iar apoi au trecut de Franţa, cu 45-42. În semifinale, sabrerii români au pierdut în faţa Rusiei, 32-45.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite