Poziţia Federaţiei Române de Canotaj în cazul Roxanei Cogianu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roxana Cogianu (stinga)
Roxana Cogianu (stinga)

Federaţia Română de Canotaj a precizat, joi, într-un comunicat remis Agerpres, că sportiva Roxana Cogianu a urmat un tratament medicamentos după o operaţie suferită în 2014.

''Urmare a informaţiilor apărute în media privind menţionarea sportivei Cogianu Roxana pe lista sportivilor care au folosit substanţe interzise, dorim să facem următoarele precizări: Informaţiile publicate se referă la faptul că în anul 2014, sportiva Cogianu Roxana a suferit o intervenţie chirurgicală care a necesitat un tratament medicamentos. Conform regulilor WADA, FR Canotaj şi sportiva menţionată au transmis documentele medicale necesare şi au informat Federaţia Internaţională de Canotaj şi WADA. Aceasta şi nimic mai mult este singura legătura a sportivei Cogianu Roxana cu situaţia prezentată în diverse medii de informare'', se arată în comunicatul semnat de secretarul general al federaţiei, Sandu Pop.

Grupul de hackeri ruşi cunoscut drept APT28 şi Fancy Bears a publicat pe internet noi informaţii confidenţiale ale Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA-WADA) legate de sportivi care au participat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, iar printre aceştia să numără şi canotoarea română Roxana Cogianu.

Potrivit documentului, testele antidoping ale Roxanei Cogianu au relevat prezenţa unei substanţe interzise, dexametazonă, dar canotoarea avea autorizaţie pentru folosirea acesteia.

Cogianu a făcut parte din barca de 8+1 a ţării noastre (Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereş, Laura Oprea, Adelina Boguş, Andreea Boghian şi Daniela Druncea), care a cucerit medalia de bronz la Rio de Janeiro.

Datele publicate de hackeri în acest al doilea calup vizează sportivi din opt ţări, SUA, Germania, Marea Britanie, Cehia, Danemarca, Polonia, România şi Rusia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite