Povestea lui Yazalde, fotbalistul care a fost refuzat de Steaua şi a ajuns „talismanul“ liderului din Liga I, Astra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astra Giurgiu este lider în Liga I, cu un avans de patru puncte faţă de următoarea clasată, Petrolul Ploieşti, şi păstrează şanse reale pentru cucerirea titlului.

Unul dintre secretele Astrei în parcursul constant pe care l-a avut se numeşte Yazalde Gomes Pinto, are 25 de ani şi în ultimele două sezoane a fost dorit atât de Steaua, cât şi de CFR Cluj. Discuţiile nu s-au concretizat, însă atacantul portughez a lăsat Sporting Braga pentru formaţia antrenată de Daniel Isăilă. Mutarea a fost greoaie, s-a realizat sub formă de împrumut, însă pare să fi meritat: Yazalde a ieşit în evidenţă în repetate rânduri, a înscris când Astra a avut mai mare nevoie şi în fiecare meci în care a marcat, echipa sa a obţinut victoria.

Cea mai recentă partidă în care giurgiuvenii au beneficiat de inspiraţia ibericului a fost cu cea cu FC Vaslui, disputată luni, pe teren propriu şi încheiată cu o victorie (1-0). Yazalde a înscris unicul gol al meciului, cu o execuţie superbă, suficientă pentru câştigarea celor trei puncte şi a unui avans confortabil în poziţia de lider al primului eşalon românesc.

Campioana României a avut ultima tentativă de a-l aduce pe Yazalde în Ghencea chiar după cucerirea titlului cu numărul 24, însă principalul obstacol a fost salariul cerut de fotbalist, respectiv 400.000 de euro. Portughezul a rămas atunci la Braga pentru ca, mai apoi, să ajungă la Astra. La vremea aceea, fotbalistul declarase că este informat de interesul Stelei faţă de el şi că şi-ar dori să evolueze la gruparea roş-albastră.

Cifrele lui Yazalde Gomes Pinto

25 de ani

9 apariţii şi 4 goluri înscrise la Astra Giurgiu

2.200.000€ este valoarea estimată de transfermarkt.co.uk

Ştiri pe aceeaşi temă:

Astra - FC Vaslui 1-0: Steaua „sângerează“, giurgiuvenii defilează. Echipa lui Isăilă s-a distanţat în frunte

Steaua solicită amânarea ultimelor două etape, Astra Giurgiu nici nu vrea să audă

Ioan Niculae aruncă mănuşa Stelei: „Şi nouă ne e frig, nu doar lor. Dacă sunt buni să vină să ne bată acum!”

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite