Dezolare infinită în tabăra României, după eşecul cu Polonia: "Mi-e teamă ca jucătoarele să nu rămână traumatizate!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eliminarea dramatică a României de către Polonia de la Campionatul Mondial de handbal feminin e pusă de preşedintele FR Handbal, Cristian Gaţu, pe seama unei căderi psihologice. Acesta a dezvăluit că jucătoarele au izbucnit în lacrimi în vestiar.

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, se teme ca eşecul suferit în faţa Poloniei să nu afecteze mentalul colectiv al naţionalei României, care are ca obiectiv calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

"Aveam cinci goluri diferenţă şi am pierdut după o cădere generală, după o problemă psihologică. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Echipa s-a construit pentru Jocurile Olimpice din 2016. Mi-e teamă să nu rămână jucătoarele traumatizate după un astfel de joc. Ele plâng în vestiar", a dezvăluit şeful handbalului românesc după meciul cu Polonia, conform Dolce Sport.

În schimb, Gheorghe Tadici nu face un capăt de ţară din eliminarea de la Campionatul Mondial: "Fetele au făcut meciuri foarte bune în grupă, meritau să meargă mai departe. Polonia a fost sub Ungaria şi Germania, păcat însă că la capitolul mental ne domină. Meciul s-a pierdut în apărare, sigur că ne-au costat şi ratările din 6 metri şi cele şapte goluri luate pe superioritate numerică. Nu merită să le tai capul, meciurile cu Ungaria şi Germania au fost etalon, fetele au demostrat că se poate", a comentat selecţionerul la conferinţa de presă.

Talida Tolnai a recunoscut, totuşi, că Polonia a câştigat duelul cu România nu în teren, ci la nivel psihic: "Suntem triste şi supărate, nu ne aşteptam să pierdem. Polonia ne-a surprins, a jucat total invers de ce ne aşteptam, de ce vizionasem. Au venit peste noi şi ne-au demoralizat. Am luat foarte multe goluri, ştiam care sunt jucătoarele lor periculoase. Nu suntem Superman. O concluzie? Va trebui să fim unite psihic. Cred că psihic au reuşit să ne domine, intrăm foarte uşor în panică", a comentat portăriţa la Dolce Sport.

CITIŢI ŞI:

Speranţe spulberate: România-Polonia 29-31. Tricolorele au cedat psihic pe final şi au ratat dramatic calificarea în sferturi

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite