Piţurcă, salvat de sorţi! Selecţionerul rămâne în fruntea naţionalei, dar continuă cu declaraţii neinspirate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Norocul pe care l-am avut la tragerea la sorţi pentru preliminariile Euro 2016 e sinonim cu menţinerea selecţionerului pe această poziţie.

Principal favorit la câştigarea postului de preşedinte al FRF, Gică Popescu a luat în calcul schimbarea selecţionerului, în cazul în care ar fi urcat pe fotoliul cel mai confortabil de la federaţie. “Baciul” avea deja în minte mai multe nume de posibili antrenori ai echipei naţionale, Dan Petrescu sau un tehnician străin fiind printre variantele gândite de Popescu şi cei din echipa sa.
Norocul “grosolan” pe care l-a avut România la tragerea la sorţi pentru preliminariile EURO 2014 a condus la o schimbare radical de optică. Gică Popescu consideră că nu mai merită să intre în bugetul Federaţiei, şi-aşa destul de fragil, pentru a-i plăti lui Piţurcă o clauză de reziliere de 500.000 de euro la care se adaugă salariul până la finalul contractului.   “Cred că acum îl lasă în pace pe Piţurcă şi va califica echipa. Rămâne sigur, că nu le convine să dea atâţia bani. Riscul este prea mare. Dacă nici acum nu se califică echipa, ar trebui să plece şi Federaţia şi antrenorul”, a declarat Dumitru Dragomir, fostul preşedinte LPF.
Gică Popescu a confirmat intenţia de a merge în continuare cu antipaticul selecţioner.  “Piţurcă trebuie păstrat şi pentru norocul pe care îl are la trageri. Oricum, contractele sunt făcute ca să fie respectate. Selecţionerul mai are angajament doi ani şi trebuie să califice naţionala la Euro 2016. Nu văd cum ar putea fi schimbat în condiţiile de faţă”, a declarat el.
Pentru cei deloc puţini care îl detestă pe Piţurcă, singura şansă ar fi ca România să înceapă preliminariile cu câteva rezultate catastrofale, iar noua echipă de la federaţie şi selecţionerul să-şi dea mâna pentru o despărţire rezonabilă, în încercarea de a salva calificarea.


E fericit că a scăpat de “coşmarul” Olanda
Victor Piţurcă s-a întors ieri de la Nisa, acolo unde a avut loc tragerea la sorţi pentru preliminariile Euro 2016. Chiar dacă imediat după aflarea grupei a continuat pe tonul său fatalist, la ajungerea în ţară a recunoscut că putea fi mult mai rău. “Fiţi siguri că îmi doream mult mai mult Grecia decât Spania, Germania, Italia sau Olanda. Mă gândeam că parcă văd că o să cădem în prima grupă, cu Olanda. Bine că am scăpat de coşmarul ăsta”, a afirmat selecţionerul.

Contrat de Boloni
Victor Piţurcă a declaraţie după tragerea la sorţi că echipa naţională mai are nevoie de 8-9 jucători, declaraţie cu care a dat iar “cu bâta în baltă”. Pe lângă faptul că i-a jignit pe cei care au jucat până acum, Piţi a recunoscut fără să-şi dea seama că a pierdut vremea până acum, iar trâmbiţata reconstrucţie nu a avut loc. Într-o intervenţie la Sport.ro, Boloni a accentuat chiar acest aspect: “E normal să formeze cu o oarecare timiditate astfel de afirmaţii, să spună că ar dori să aibă o echipă mai bună. Dar dacă vrea încă 8-9 jucători, înseamnă că a făcut o selecţie greşită”.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite