Petrolul Ploieşti, Oţelul Galaţi, Farul Constanţa şi „U“ Cluj luptă astăzi pentru promovarea în Liga a III-a

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petrolul Ploieşti
Petrolul Ploieşti

Cluburile de tradiţie renăscute în vara anului trecut de la cel mai scăzut nivel au dominat întrecerile judeţene, reuşind totodată să atragă în jurul lor sponsori şi membri cotizanţi.

Falimentate de către diverşi „oameni de fotbal“, grupări de tradiţie precum Farul Constanţa, Petrolul Ploieşti, Universitatea Cluj, Oţelul Galaţi şi Rapid Bucureşti au repornit la drum cu ajutorul fanilor, de la nivelul Ligii a IV-a, respectiv Liga a V-a, în cazul giuleştenilor. Fără excepţii, toate aceste grupări au avut parte de un sezon foarte bun, dominând întrecerile judeţene.

Petrolul Ploieşti, Oţelul Galaţi, Farul Constanţa şi „U“ Cluj vor juca barajul de promovare în Liga a III-a, în timp ce AFC Rapid Bucureşti a promovat în Liga a IV-a.

În Liga a IV-a din Prahova, Petrolul Ploieşti a fost şi campioana absolută a audienţei, ei având la meciuri, pe stadionul „Ilie Oană“, chiar şi 7.000 de spectatori plătitori. Cifre fabuloase chiar şi pentru Liga I, unde există numeroase grupări faţă de care interesul microbiştilor este cvasinexistent.

Meciurile Petrolului sunt transmise în direct pe YouTube, iar din sezonul viitor se prefigurează o asociere cu firma franceză Veolia. „Găzarii“ au însă nişte probleme cu autorităţile locale, care le percep o chirie destul de piperată pentru stadion – 6.000 de lei la fiecare meci. Echipa este antrenată de fosta mare glorie locală Octavian Grigore (53 de ani) şi are în componenţă jucători cu state vechi în prima divizie, precum Daniel Chiriţă (43 de ani), Georgian Păun (32 de ani), dar şi mulţi tineri de perspectivă. Trebuie consemnat şi faptul că ploieştenii sunt neînvinşi în acest sezon, în care au înregistrat 25 de victorii şi 5 egaluri, golaveraj 125-11.

Oţelul a câştigat toate meciurile din campionat

În Liga a IV-a din Constanţa, Suporter Spirit Club Farul a defilat, având 32 de victorii, 1 egal şi 1 înfrângere în campionat. Echipa e antrenată de Ion Barbu (40 de ani), care e şi jucător, iar din lot fac parte şi câţiva fotbalişti cu experienţă la nivelul de elită al fotbalului românesc, precum Robert Neagoe (35 de ani), Dorel Zaharia (39 de ani) sau Florin Pătraşcu (31 de ani). „La noi e un model hibrid de organizare. Unii, având situaţii financiare stabile, joacă fotbal de plăcere, dar există şi reversul medaliei. Adică ei vin atunci când pot. Avem şi nişte jucători tineri, pe care nu am vrea să-i pierdem şi cărora le vom face contracte. Cred că echipa noastră poate face faţă şi în Liga a II-a”, a spus Alexandru Oprea, membru al Comitetului Director al Asociaţiei Suporter Spirit Club Farul Constanţa.

otelul

În Liga a IV-a din Galaţi, Suporter Club Oţelul a concurat practic de una singură. Echipa antrenată de Stelian Bordeianu (49 de ani) a câştigat absolut toate meciurile jucate de la înfiinţare, adică 25 în momentul de faţă, în campionat, având un golaveraj absolut fabulos: 181-13! Echipa este alcătuită în primul rând din fotbalişti tineri, însă în lot şi-au făcut loc şi câţiva jucători experimentaţi, precum Silviu Ilie (29 de ani), care a câştigat titlul şi a jucat cu vechea grupare Oţelul în Liga Campionilor sau Romeo Buteseacă (39 de ani), iar în câteva partide a jucat chiar şi antrenorul secund Eugen Baştină (44 de ani), o altă fostă glorie locală. Începând din 2017, clubul înfiinţat de suporteri beneficiază şi de sprijin financiar de la autorităţile locale.

Sabău vrea să cloneze Academia Hagi la Cluj

Tot un melanj între elanul tinereţii şi experienţă au implementat şi cei de la Universitatea Cluj. Proiectul de aici este şi cel mai ambiţios dintre toate, însă a beneficiat de la început de sprijinul autorităţilor locale. Echipa a fost creată sub umbrela Asociaţiei „Alb-Negru” a studenţilor clujeni, din care fac parte Primăria Cluj-Napoca şi cele şase universităţi de stat din oraş. Noua structură a preluat palmaresul „Şepcilor Roşii” de la municipalitate. Fostul internaţional Ioan Ovidiu Sabău (49 de ani) este manager general, iar antrenori sunt alte două foste glorii locale, Marius Popescu (48 de ani) şi Zsolt Szilágyi (36 de ani).

pacurar

Şi lotul de jucători este plin de nume mari: Gabriel Giurgiu (35 de ani), care până vara anului trecut a jucat în Liga I, la Concordia Chiajna, Dorin Goga (33 de ani), în sezonul precedent a făcut parte din lotul unei alte prim-divizionare, ACS Poli Timişoara, Octavian Abrudan (33 de ani), care în sezonul precedent a jucat în Liga a II-a, la Gaz Metan Mediaş, respectiv Alexandru Păcurar (35 de ani), care are şi el ani buni jucaţi în Liga I, la cluburi precum „U” Cluj, Dinamo, Steaua sau Pandurii. Pe lângă promovări succesive până în Liga I, planul include şi construcţia unei academii de fotbal, după modelul celei create de Gheorghe Hagi. “Cred şi sper să îi fac să înţeleagă pe cei care vor să ajute într-adevăr echipa că baza sportivă şi centrul de copii trebuie să fie o prioritate pentru club”, a explicat Sabău.

Fostul internaţional a mai avut o experienţă asemănătoare în urmă cu 17 ani, când a renunţat să mai joace la Rapid pentru a ajuta clubul „U” Cluj să ajungă din nou în Liga a II-a, din postura de antrenor-jucător. După ce şi-a îndeplinit obiectivul, în 2001, „Moţul” s-a întors ca fotbalist în Giuleşti, contribuind decisiv la câştigarea titlului din 2003. În actuala stagiune, clujenii au câştigat 27 de partide de campionat şi au terminat la egalitate un singur meci, reuşind să marcheze 167 de goluri şi încasând în schimb doar 9.

Cu pregătirea fizică pe care o am, sunt convins că pot evolua fără nici o problemă la nivelul primului eşalon! La noi la echipă, puteţi verifica acest lucru întrebându-i pe antrenori, sunt primul la toate testele fizice! Daniel Chiriţă Fundaş Petrolul Ploieşti

AFC Rapid îl aşteaptă pe Pancu

AFC Rapid Bucureşti, echipa care se consideră continuatoarea grupării FC Rapid, aflată în procedură de dizolvare după declararea falimentului, a promovat în Liga a IV-a. Antrenorul echipei, Mihai Iosif, spune că a reuşit împreună cu jucătorii şi suporterii să menţină viu spiritul clubului giuleştean.

“Primul pas l-am făcut, am promovat. Poate a părut uşor, dar a fost extraordinar de greu, ţinând cont şi de problemele cu care ne-am confruntat în acest sezon. Obiectivul meu a fost să promovez echipa în Liga a IV-a şi l-am îndeplinit. Este nevoie de întăriri pentru Liga a IV-a, normal, măcar de câţiva jucători cu experienţă. Dar la Rapid nu poţi să joci dacă nu pui şi suflet. Datoria noastră a fost să menţinem acest spirit viu împreună cu jucătorii şi aceşti suporteri minunaţi şi mă bucur că am reuşit”, a afirmat Iosif, care speră să-l convingă pe Daniel Pancu (40 de ani) să evolueze din nou pentru alb-vişinii.

Câştigătoarele campionatelor judeţene nu promovează direct în cel de-al treilea eşalon, ci sunt împerecheate în 21 de meciuri de baraj, tur-retur. Turul se va disputa pe 17 iunie, ora 18.00, iar returul pe 24 iunie, de la ora 17.30. Iată programul meciurilor, cu menţiunea că prima echipă va fi gazdă în tur:

1. CS Strehaia (MEHEDINŢI) - Voinţa Saelele (TELEORMAN)
2. Pescăruşul Sarichioi (TULCEA) - Suporter Spirit Club Farul Constanţa (CONSTANŢA)
3. Dentas Tărtăşeşti (DÂMBOVIŢA) - ACS Petrolul 52 Ploieşti (PRAHOVA)
4. ACSF „Alb-Negru” al Studenţilor Clujeni (CLUJ) - FC Lăpuşul Târgu Lăpuş (MARAMUREŞ)
5. CS Diosig Bihardioszeg (BIHOR) - Şoimii Lipova (ARAD)
6. FC Avrig (SIBIU) - Unirea Bascov (ARGEŞ)
7. Progresul Spartac (BUCUREŞTI) - Voinţa Crevedia (ILFOV)
8. AS Mureşul Ruşii-Munţi (MUREŞ) - Viitorul Ghimbav (BRAŞOV)
9. CS Amara (IALOMIŢA) - Metalul Buzău (BUZĂU)
10. CSM Dunărea Giurgiu (GIURGIU) - Agricola Borcea (CĂLĂRAŞI)
11. PROMureşul Topliţa (HARGHITA) - ASCS KSE Târgu Secuiesc (COVASNA)
12. Internaţional Băleşti (GORJ) - Tractorul Cetate (DOLJ)
13. Viitorul Dăeşti (VÂLCEA) - AS Milcov (OLT)
14. Unirea 08 Tăşnad (SATU MARE) - CS Dumbrava Gâlgău-Almaşului (SĂLAJ)
15. ACS Dumitra (BISTRIŢA-NĂSĂUD) - CSM Bucovina Rădăuţi (SUCEAVA)
16. Sănătatea Darabani (BOTOŞANI) - Viitorul Curiţa (BACĂU)
17. Victoria Traian (BRĂILA) - FC 2007 Gârceni (VASLUI)
18. Unirea Mirceşti (IAŞI) - Suporter Club Oţelul Galaţi (GALAŢI)
19. Teiul Poiana Teiului (NEAMŢ) - CSM Focşani 2007 (VRANCEA)
20. Viitorul Caransebeş (CARAŞ-SEVERIN) - Şurianu 1945 Sebeş (ALBA)
21. Inter Petrila (HUNEDOARA) - ACS Ghiroda (TIMIŞ)

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite