Pentru cine bat clopotele, Mitică? Decizia care-i trădează frica lui Dragomir înaintea alegerilor de joi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Sandu a plecat la Atena, refuzând să se implice în disputa Iorgulescu-Dragomir FOTO Mediafax
Mircea Sandu a plecat la Atena, refuzând să se implice în disputa Iorgulescu-Dragomir FOTO Mediafax

Dumitru Dragomir a respins propunerea lui Gino Iorgulescu de a permite accesul presei şi al unui reprezentant al MTS la alegerile de joi pentru şefia Ligii Profesioniste de Fotbal.

Cu o zi înaintea confruntării dintre Grecia şi România, se va purta o nouă bătălie. „Gazda” e sala de şedinţe a LPF, pe teren intră Dumitru Dragomir şi Gino Iorgulescu, iar suporterii din tribune, adică cei 18 reprezentanţi ai cluburilor din Liga I, vor decide învingătorul.
Şefii echipelor din prima divizie au de ales între a gira în continuare domnia „faraonică” a lui Dragomir sau a-i da credit lui Gino Iorgulescu, cel care propune o schimbare de aer la LPF. Fostul jucător al Sportului şi al echipei naţionale a cerut ca la alegerile de joi să fie invitat un reprezentant al MTS, un altul al FRF, iar accesul mass-media să permis, pentru o transprarenţă totală, însă Dragomir s-a opus. „L-am invitat pe Mircea Sandu, din partea FRF, dar dânsul ne-a spus că este la Atena. De la MTS n-avem de ce să chemăm, pentru că Liga funcţionează după propriul statut. Presa nu are acces la şedinţă, se vor organiza conferinţe cu toată lumea la finalul întrunirii”, a afirmat pentru „Adevărul” Vali Alexandru, secretar al LPF. „Anticipăm ca la 12 să înceapă şedinţa, iar pe la ora 13.00 să fie totul gata, să iasă fum alb”, a mai spus Alexandru.


INTERVIU ÎN FORMAT VIDEO CU GINO IORGULESCU

Pe ce mizează Dragomir
Dumtiru Dragomir (67 de ani) conduce Liga Profesionistă de Fotbal din 1996, când l-a învins pe Mircea Pascu în alegeri. În 2000 şi 2009 n-a avut oponent, iar în 2005 l-a bătut Gino Iorgulescu cu 11-5, fiind salvat de o intervenţie politică pe axa Gigi Becali – Victor Hrebenciuc – Adrian Năstase. Se bazează pe faptul că ştie toate dedesubturile murdare şi nu s-a sfiit să-i şantajeze pe oamenii din fotbal: „Dacă-mi dau eu drumul la gură...”. Mai are în mânecă un atu important, vânzarea drepturilor TV pe bani frumoşi, şi l-a atras de partea sa şi pe cel mai bogat român, Ioan Niculae, patronul clubului Astra.


Pe ce mizează Gino
Dacă în 2005 a fost învins după intervenţia unui fost prim-ministru, Iorgulescu se bucură acum de sprijinul lui Victor Ponta, de care-l leagă o veche amiciţie, şi a fost propus la şefia LPF de Gheorghe Ştefan, membru marcant al PDL. Rămâne de văzut dacă echipele care au în spate Primării, precum Corona, Săgeata, Poli Timişoara sau Chiajna, vor primi un semnal de la conducerea de partid să meargă pe mâna lui Gino. În orice caz, Iorgulescu a mai primit sprijin făţiş, în afara Ceahlăului, de la FC Botoşani şi de la Gică Popescu, cel care are mari şanse să devină preşedinte al FRF anul viitor. Implicit, şi Gică Hagi are de gând ofere votul Viitorului fostului său coechipier de la Sportul.


Prieteni „de dosar”
Interesant este că Dumitru Dragomir şi Gino Iorgulescu au fost acuzaţi de procurorii DNA de dare, respectiv luare de mită, într-un dosar ce viza o tranzacţie de proprietăţi. Preşedintele LPF ar fi cumpărat de la Iorgulescu la un preţ supraevaluat terenul pe care s-a construit actualul sediu al Ligii. Curta Supremă a decis achitarea definitivă a lui Mitică şi a lui Gino în octombrie 2012.

Scorul va fi 17-1 în favoarea mea sau, în cel mai rău caz, 15-3 Dumitru Dragomir, preşedinte LPF
Gino se bazează pe voturile a cel puţin 10 cluburi Gheorghe Ştefan, preşedinte de onoare Ceahlăul


Cum va decurge şedinţa de joi
@ Reprezentanţii celor 18 cluburi din Liga I au fost chemaţi la sediul LPF la ora 12.00.
@ Cei doi candidaţi îşi vor prezenta programul, fără a exista o limită de timp. Primul care vorbeşte e Gino, urmat de Mitică.
@ Se votează modalitatea de alegere a preşedintelui LPF: prin vot deschis sau în plic.
@ Se derulează votul pentru alegerea şefului LPF. În caz de egalitate (de exemplu: 9-9 sau 8-8 şi 2 abţineri) se organizează, tot astăzi, un nou tur de scrutin. Dacă e tot egalitate, se repetă votul până la departajarea candidaţilor


Cum vor vota cluburile?

100 % cu Dragomir
Astra
Gaz Metan Mediaş
Dinamo
FC Braşov
100 % cu Gino Iorgulescu
Neamţ
FC Botoşani
Viitorul
Înclină spre Dragomir
Oţelul
CFR Cluj
FC Vaslui
Înclină spre Gino Iorgulescu
Concordia Chiajna
Steaua
„U” Cluj
Pandurii
Aşteaptă un semn „de sus”
ACS Poli Timişoara (susţinuţi de primar USL)
Corona Braşov (susţinuţi de primar PDL)
Săgeata Năvodari (susţinuţi de primar USL)
Petrolul Ploieşti (susţinuţi de primar USL)
 

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite