Olăroiu, suţinut de o ţară întreagă: de ce toţi arabii din Emirate sunt alături de echipa pregătită de tehnicianul român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o ţară în care majoritatea partidelor se joacă în faţa unor tribune mai degrabă goale, parcursul elevilor lui Oli a creat o emulaţie fantastică.

Miercuri, de la ora 19.25, ora României, formaţia pregătită de Cosmin Olăroiu va juca în manşa secundă a sferturilor Ligii Campionilor Asiei. 

În tur, gruparea din Dubai s-a impus, în deplasare, la Teheran, în faţa celor de la Naft (Iran), scor 1-0. Astfel, Al-Ahli e la un pas de o performanţă uriaşă: poate deveni doar al treilea club din Emirate care ajunge în semifinalele Ligii Campionilor Asiei. Până acum, această fază a fost atinsă de Al-Ain (2003, 2005, 2014) şi de Al-Wahda (2007).

Importanţa returului cu Naft a făcut ca mai toate grupările din primul eşalon din Emirate să-şi îndemne suporterii să meargă pe arena „Rashed“ din Dubai pentru a susţine Al-Ahli Dubai. De altfel, toate biletele au fost cumpărate de bogaţii din Emirate, astfel încât publicul să aibă accesul gratuit la confruntarea cu iranienii. Mai mult, în urma unei tombole, cinci dintre spectatori vor pleca acasă cu câte o maşină de lux.

Dacă Oli va izbuti calificarea în semifinalele Ligii Campionilor Asiei, atunci, pentru al doilea sezon la rând, un tehnician român va fi prezent în această fază. În stagiunea trecută, Al-Hilal (Arabia Saudită) a ajuns în careul de aşi cu Laurenţiu Reghecampf pe bancă. Ulterior, saudiţii s-au calificat în finală, pierzând trofeul în faţa celor de la Western Wanderers (Australia).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite