O viitoare adversară a României îşi va alege selecţionerul prin votul fanilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kazahstan

O viitoare adversară a României din preliminariile Cupei Mondiale din 2018 a anunţat că viitorul selecţioner al echipei naţionale va fi ales de suporteri prin intermediul internetului, cu condiţia ca peste 50.000 de persoane să participe la acest scrutin.

Dacă această condiţie de participare nu este respectată, federaţia va organiza un alt doilea scrutin pe internet între patru candidaţi selecţionaţi pe plan intern. Postul de selecţioner al Kazahstanului a devenit vacant în decembrie, când i s-a încheiat contractul rusului Iuri Krasnojan. În clasamentul mondial FIFA, Kazahstan, care a devenit membru al UEFA în 2002, ocupă locul 132 în clasamentul FIFA. Naţionala din Kazahstan a terminat pe locul 5, cu 5 puncte, în Grupa A din preliminariile pentru Euro 2016.

România şi Kazahstan fac parte din grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018, alături de Polonia - locul 35 în clasamentul FIFA, Danemarca - 42, Muntenegru – 85 şi Armenia - 121. Naţionala din Kazahstan are în componenţă doar fotbalişti din campionatul intern, singura excepţie fiind Konstantin Engel, în vârstă de 27 de ani, fundaşul echipei germane FC Ingolstadt 04. Liderul echipei este însă veteranul Samat Smakov, în vârstă de 37 de ani, care a  adunat 71 de selecţii şi 2 goluri, fiind la un pas să doboare recordul lui Ruslan Baltiev, care a îmbrăcat de 73 de ori tricoul naţionalei între 1997 şi 2009.

3 victorii a obţinut Iuri Krasnojan în cele 14 partide în care a condus naţionala din Kazahstan, pierzând alte 8 partide şi remizând de trei ori
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite