O casă de pariuri îl plăteşte pe David Ginola pentru a candida împotriva lui Blatter, la preşedinţia FIFA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

David Ginola, fostul internaţional francez, ar putea să fie unul dintre rivalii lui Joseph Blatter la preşedinţia FIFA. Ginola trebuie să îndeplinească mai multe condiţii pentru a intra în cursă, dar e sigur de un sprijin financiar destul de consistent din partea unei case de pariuri, pentru campania electorală.

Obţinerea celui de-al cincilea mandat de preşedinte al FIFA părea o formalitate pentru Sepp Blatter. Elveţianul care e în fruntea forului fotbalistic mondial din 1998 îi avea până acum drep contracandidaţi la alegerile din 29 mai pe francezul Jerome Champagne, fost diplomat, şi iordanianul Ali Bin Al Hussein, acum vicepreşedinte FIFA. Ar putea să intre în cursă însă şi David Ginola (47 de ani). 

Fostul atacant de la PSG, Newcastle sau Tottenham şi-a anunţat intenţia de a candida, dar până la 29 ianuarie, data-limită pentru depunerea dosarelor, are de îndeplinit două condiţii esenţiale: să demonstreze că a jucat un rol activ în administraţia fotbalistică în cel puţin doi din ultimii cinci ani şi să fie susţinut de cel puţin cinci federaţii naţionale. 

„Este timpul pentru o schimbare în fotbal. Trebuie să fim curajoşi! Realizez că nu va fi uşor, dar la fel ca şi în teren, mereu voi da tot ce am mai bun pentru a face din fotbal un sport cât mai bun şi atractiv“, a anunţat Ginola, într-o conferinţă de presă. 

Fostul internaţional francez, cu 17 meciuri şi trei goluri în tricoul „cocoşilor galici“, a primit deocamdată un sprijin financiar de 250.000 de lire sterline (328.000 de euro), din partea casei de pariuri Paddy Power. 

„Vrem să-i oferim lui David o platformă credibilă de unde să-şi lanseze candidatura. E vorba de 250.000 de lire, pentru o muncă de cinci luni. Nu suntem proşti şi nici David, nu e vorba despre o campanie de o săptămână-două. Suntem într-o colaborare pe termen lung şi credem că vom fi în cărţile candidaturii, pe 1 februarie. Apoi orice e posibil“, au declarat reprezentanţii companiei, pentru BBC. 

Cei de la Paddy Power au ţinut să specifice că nu vor oferi cote la pariuri legate de rezultatul alegerilor pentru preşedinţia FIFA. 

Citeşte şi 

Cine e prinţul Ali Bin al Hussein, omul care vrea să-l detroneze pe “faraonicul” Sepp Blatter de la şefia FIFA

 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite