„Noaptea, ca hoţii!“: un ministru PSD provoacă un cutremur în tenisul românesc. Politicul pătează sportul-alb

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Vecerdea, principalul contracandidat al preşedintelui FRT, George Cosac, îl desfiinţează pe ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca.

Primul om „decapitat“ după Colectiv pune gaz pe foc într-un scandal care ia amploare pe zi ce trece.

„Adevărul“ a scris, în exclusivitate, despre faptul că, după un demers în instanţă al lui Marius Vecerdea, 292 dintre cei 346 de membri afiliaţi ai Adunării Generale au rămas fără drept de vot! Imediat, alegerile pentru funcţia de preşedinte FRT, deţinută acum de George Cosac, au fost amânate. Anunţul a fost făcut printr-un text de patru rânduri pus pe site-ul oficial FRT.

Contactat de „Adevărul“, Cosac a explicat: „Aşa ne-a cerut ministerul. Vrea să lămurim, mai întâi, situaţia celor care au drept de vot ca să nu mai fie discuţii şi contestaţii ulterioare“.

„Au încălcat Constituţia României“

Deja convins că Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) vrea ca rivalul său, George Cosac, să câştige un nou mandat la FRT, Marius Vecerdea a luat foc după ce a aflat de amânarea alegerilor pentru o dată neprecizată în acest moment.

„Un ministru al Guvernului României (n.r. – Marius Dunca) a încălcat Constituţia ţării! Niciun articol de lege nu-i permite ministrului să anuleze alegerile la o federaţie naţională. Ordinul acestui ministru a fost dat noaptea, ca hoţii! La ora 8 seara, cu 15 ore înainte de alegeri, au anulat totul. Mulţi dintre oameni erau deja în Bucureşti pentru Adunarea Generală a federaţiei“, ne-a explicat Marius Vecerdea. 

Alianţă pe filiera PSD

Principalul contracandidat al lui George Cosac e convins că, dacă alegerile s-ar fi organizat conform programării, ar fi avut şanse mari la victorie. De altfel, Vecerdea crede că acest scenariu i-a şi îndemnat pe cei de la MTS şi FRT să anuleze acţiunea de joi.

De unde însă această „alianţă“ Dunca – Cosac? Vecerdea vede o conexiune politică, în condiţiile în care Ministrul Tineretului şi Sportului vine din partea PSD, iar şeful Federaţiei Române de Tenis e partenerul de joc al lui Liviu Dragnea!

Poate urma un „cutremur“

După ce a anulat în instanţă dreptul la vot pentru 292 de membri ai Adunării Generale, dovedind că n-au nicio activitate sportivă legată de tenis, Marius Vecerdea aşteaptă acum un alt verdict important al Tribunalului Bucureşti.

Directorul turneului masculin Sibiu Open a cerut ca instanţa să anuleze mandatele preşedintelui Cosac şi celor patru vicepreşedinţi FRT, Dinu Pescariu, Ion Moldovan, Adrian Marcu şi Răzvan Itu. Pescariu şi Moldovan au şi demisionat deja din funcţii, speriaţi de amploarea demersurilor făcute de Vecerdea care a semnalat în instanţă mai multe nereguli existente la FRT. 

Un verdict al Tribunalului Bucureşti e aşteptat în următoarele ore, iar în cazul în care mandatele lui Cosac şi ale vicepreşedinţilor săi vor fi anulate, un adevărat „cutremur“ va lovi tenisul românesc cu două săptămâni înaintea meciului România – Marea Britanie din Fed Cup (22-23 aprilie).

Dunca, primul „decapitat“ după Colectiv

Omul care conduce acum Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS), Marius Dunca, a fost înainte preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor. În vârstă de 37 de ani, Dunca a fost demis de fostul premier Victor Ponta, după tragedia din clubul Colectiv. Dunca e preşedinte PSD Braşov.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite