Nino Salukvadze şi Tsotne Machavariani, mamă şi fiu, concurenţi la tir la Rio 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Georgienii Nino Salukvadze (47 de ani) şi Tsotne Machavariani (18 ani) concurează la Jocurile Olimpice de la Rio în probele de tir, informează olympic.org, care menţionează că pentru prima dată o mamă şi fiul ei participă la aceeaşi ediţie a JO.

Salukvadze se află la a opta participare la JO, ea egalând recordul canoistei italiene de origine germană Josefa Idem Guerrini.

"Am participat prima dată în 1988 şi am câştigat aurul şi argintul. Concurez de mult timp. Competiţia este dificilă, dar mă antrenez din greu şi îl am pe fiul meu să mă motiveze. Sunt foarte mândră şi fericită că fiul meu este aici cu mine. El este abia la început. Sunt mai emoţionată decât el, dar când sunt la poligon sunt antrenor şi mentor. Când sunt în satul olimpic sunt mamă, cu toate că el este cu alţi sportivi, nu cu «bătrâni» ca mine", a declarat Salukvadze.

"Mama îmi spune că deşi era aproape de vârsta mea când a câştigat aurul olimpic, a reprezentat Uniunea Sovietică atunci şi avea condiţii mai bune de pregătire şi mai multă experienţă. Îmi spune că nu îmi cere anumite rezultate. Cred că este felul ei de a mă calma şi de a-mi risipi emoţiile în timpul turneului. Este visul oricărui sportiv să fie aici. Sunt foarte fericit", a afirmat şi Machavariani.

Ca orice tânăr, el speră să se poată distra după terminarea JO. "Îmi doresc să fac surfing la Copacabana. Cred că Rio este un loc foarte frumos. Şi da, mama mă va lăsa", a adăugat el.

Născută la 1 februarie 1969 la Tbilisi, Salukvadze a reprezentat Uniunea Sovietică la Seul, în 1988, unde a câştigat aurul olimpic la pistol 25 de metri şi argintul la pistol 10 metri. La următoarele patru ediţii ale Olimpiadei a concurat în aceleaşi probe. La Barcelona, în 1992, s-a clasat pe poziţiile 5 şi 10, la Atlanta, în 1996, a fost pe locurile 7 şi 5, la Sydney în 2000 a fost pe 11 şi 25, şi la Atena în 2004 a ocupat locurile 8 şi 10.  Între două ediţii, la 26 septembrie 1997, Salukvadze l-a născut pe Tsotne.

Concurând pentru Georgia, Salukvadze a câştigat a treia medalie olimpică la Beijing 2008, bronzul la pistol 10 metri. Patru ani mai târziu, ea a fost portdrapelul Georgiei la JO de la Londra.

Tsotne Machavariani, locul şase la Campionatele Europene de la Gyor, în acest an, va concura la pistol 50 metri şi pistol 10 metri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite