Nicolae Manea, despre posibilii viitori patroni ai Rapidului: “Sunt oameni serioşi, vor titlul în cinci ani”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antrenorul Viorel Moldovan, preşedintele Nicolae Manea şi directorul de imagine Lucian Ionescu
Antrenorul Viorel Moldovan, preşedintele Nicolae Manea şi directorul de imagine Lucian Ionescu

Numit în funcţia de preşedinte al clubului Rapid, Nicolae Manea a vorbit despre cei care ar urma să conducă gruparea giuleşteană. Acesta a mai precizat că Adrian Zamfir şi Nicolae Cristescu nu vor niciun leu pentru a ceda clubul.

Nicolae Manea a fost prezentat vineri ca noul preşedinte al Rapidului. El a discutat mai mult despre potenţialii patroni ai grupării giuleştene, dar nu le-a dat numele.
“Cine preia Rapidul? E întrebarea tuturor. Zamfir şi Cristescu nu sunt oameni potenţi financiar, dar au făcut tot posibilul să salveze Rapidul. Nu au banii lui Copos, dar singurul lucru pe care nu li-l poate lua nimeni: suntem rapidişti. Iubim Rapidul. Ce ne aşteaptă în continuare? Am fost solicitat să vin aici ca preşedinte, lucru pe care l-am acceptat. Dar mai mult au discutat băieţii mei cu nişte oameni care vor să preia Rapidul. Eu nu-i cunosc, dar mi s-a spus că sunt oameni de afaceri potenţi, care vor să facă lucruri frumoase la Rapid. Cei doi, Zamfir şi Cristescu, nu vor lua un leu dacă se va vinde Rapidul. Vor ceda clubul pentru ca acesta să redevină ce era odată în fotbalul românesc. Ei nu vor lua nimic. Este o situaţie foarte grea, nu doar pentru noi”.

"Sunt oameni serioşi, meticuloşi, au trimis avocaţi"

Manea a spus că sunt şi români, şi străini, printre cei care vor să preia Rapidul: “Revenind la ceea ce vă interesează, suntem în tratative destul de avansate cu aceşti oameni. Au trimis avocaţi, să vadă actele, să vadă ce cumpără. Sunt oameni serioşi, meticuloşi, care vor să facă treabă. Mi-au zis că dacă vor lua această echipă, avem la dispoziţie cinci ani să luăm titlul. M-a bucurat asta, că nu au zis că vor lua peste noapte titlul. Cei cu care negociem sunt şi români şi străini. Au un reprezentant aici, român, pe care îl cunosc foarte bine, dar nu vă pot da numele lui. Dacă se va cumpăra clubul, el va fi preşedintele CA al Rapidului. Avem mai multe idei, trebuie schimbat ceva la echipă, de fapt trebuie schimbate multe. Sper să am sprijinul băieţilor care sunt la fel de interesaţi ca şi mine să facem lucruri bune. Să mai căutăm oameni şi afară, care să vină să investească, pentru a reveni pe linia de plutire", a mai spus Nicolae Manea.

CARE VA FI BUGETUL ECHIPEI RAPID DACĂ VOR VENI NOII PATRONI


"Nu se poate ca jucătorii să primească salarii mari în Liga a doua"

Oficialul grupării giuleştene le cere jucătorilor să accepte salarii mai mici, până la revenirea pe linia de plutire a clubului din Grant.
"Jucătorii trebuie să înţeleagă că cel mai important pentru clubul nostru este să promovăm, pentru că altfel ar fi o tragedie. Acest plan de reorganizare cred că va fi aprobat. Eu aşa zic. Eu, personal, nu pot face nimic fără acest administrator judiciar, o doamnă, pe care am cunoscut-o. Chiar dacă nu se pricepe la fotbal, a înţeles că fotbalul e altfel. Eu nu am drept de semnătură, dar voi lucra cu dânsa şi îi voi explica ce trebuie să facem. Au fost aici, au luat toate actele, mi-a confirmat şi dumneaei, se şi cunoştea cu cei care au venit şi au cerut actele şi are speranţe că aceştia vor rezolva această problemă. A fost înainte de sărbători, dar vor reveni în aceste zile şi cât mai repede vom rezolva problema asta.
Sunt multe probleme financiare şi la alte echipe. Sunt cluburi la care de şase luni nu s-au plătit salariile, drepturile. La echipa de unde vin, nu depăşea nimeni 2000, 2500, maxim 3000 de euro pe lună. Eu zic că se poate trăi foarte bine în România la ora actuală. Voi avea o discuţie cu jucătorii de aici. Nu se poate să primească salarii mari în liga a doua. Patronii, necunoscători, au acceptat atunci condiţiile lor. Dar noi suntem în divizia B. O să dăm mai mulţi bani când suntem în A. Mai întâi să realizăm obiectivul, cel de a promova", a declarat Nicolae Manea.


 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite